• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Fjendetjek: Verdensstjerner kommer til København

Det vrimler med verdensstjerner, når Atletico Madrid lander i den danske hovedstad til opgøret mod FC København i Europa League. Vi har taget et nærmere kig på den spanske storklub.

Af Ole Hoffskov

Artiklen "fjendetjek" er et fast element her på tipsbladet.dk forud for en europæisk kamp med dansk deltagelse. Formålet er at gøre folk lidt klogere på, hvad det er for en størrelse, der venter det danske hold.

Men nogle gange er det lige før, at en nærmere præsentation er overflødig.

Sådan kan man godt tænke om Atletico Madrid, der torsdag møder FC København i Telia Parken i den første af to 1/16-finaler i Europa League. Siden 2010 har storklubben vundet et spansk mesterskab, en Copa Del Rey-titel og været i to Champions League-finaler. I denne sæson er de storfavoritter til at gå hele vejen i Europa League, og i den hjemlige liga er holdet aktuelt nummer to med syv point op til FC Barcelona på førstepladsen.

Atletico Madrids største profil sidder måske på trænerbænken i form af Diego Simeone, men også på banen vrimler det med stjerner, og her følger tre af de største, som kan opleves i Telia Parken torsdag aften.

Fernando Torres
Angriber, 33 år

Diego Costa er ikke med for Atletico Madrid mod FC København, og det betyder, at Fernando Torres med stor sandsynlighed spiller fra start i Telia Parken. Og det er noget af en stjerne, der her betræder græstæppet i nationalarenaen.

Fernando Torres' karriere kan på mange måder deles op i to - den første halvdel, hvor han var en af verdens klart bedste angribere, og den anden halvdel, hvor han ikke helt har haft den samme succes. Efter skiftet til Chelsea fra Liverpool i 2011 gik det lidt ned ad bakke. Til gengæld skrev spanieren historie med sit skifte på deadlinedag i januar 2011. Chelsea betalte 430 millioner kroner, og det var transferrekord to engelske klubber imellem. 

33-årige Fernando Torres karriere toppede for alvor omkring 2008. Her scorede han mål på samlebånd for Liverpool i Premier League, han blev matchvinder for Spanien i EM-finalen mod Tyskland, og han blev nummer tre ved afstemningen til Ballon d'Or. 

I 2016 vendte Fernando Torres hjem til Atletico Madrid, og han har i denne sæson scoret to mål i La Liga.

Antonie Griezmann
Angriber, 26 år

Det er svært at udpege den største stjerne i Atletico Madrid, men hvis man skal gøre forsøget, vil mange fingre nok pege på Antonie Griezmann. Franskmanden er notorisk topscorer for den spanske hovedstadsklub, og den eneste grund til, at han aldrig er blevet ligatopscorer i Spanien, er, at han spiller i samme række som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Til gengæld blev han topscorer ved EM i 2016, og ved samme slutrunde blev han kåret som turneringens bedste spiller. 2016 var også året, hvor Antonie Griezmann blev nummer tre i afstemningen til Ballon d'Or.

At Antonie Griezmann stadig spiller i Atletico Madrid er nok en overraskelse for mange, da han flere gange har været rygtet på vej væk, og især Manchester United har bejlet til den franske angriber, men i juni sidste år forlængede han sin kontrakt frem til 2022 og satte dermed to streger under, at han har det fantastisk i den spanske hovedstad.

Det er bestemt ikke hver dag, at en så stor stjerne som Antonie Griezmann kan opleves på et dansk stadion.

Koke
Midtbanespiller, 26 år

Det er de offensive stjerner i Atletico Madrid, der i første omgang falder i øjnene, men lidt længere tilbage på banen er Koke bestemt også en af verdens bedste på sin position. Hvad der dog især er kendetegnet ved Koke er det faktum, at han ikke rigtig har nogen fast position. Som regel spiller han centralt på midtbanen, men Diego Simeone bruger ham også ofte på en af de to kanter.

26-årige Koke spiller næsten altid fuld tid for Atletico Madrid, og han er en af de første spillere, der ryger på holdkortet inden en kamp. Han kommer formentlig også til at starte inde mod FC København.

Koke lever først og fremmest på sin eminente teknik og overblik, og han er en meget bevægelig spiller, som er svær at dæmme op for. Spanieren har tilbragt hele sin karriere i Atletico Madrid og er en absolut fanfavorit på Wanda Metropolitano. Hans kontrakt løber helt frem til 2024, og han ligner et godt bud på en spiller, der kommer til at tilbringe hele karrieren i én klub.

Koke står noteret for 36 landskampe for Spanien. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus