Giftig statistik for FCM: Masser af engelske klø til danske hold
2016-02-18 09:42
Foto: Scott Hellep/Polfoto

Det er kun sket seks gange, at et dansk hold har besejret et engelsk.

FC Midtjylland gjorde det selv i efteråret, men ellers er det sjældent det sker: Dansk succes mod engelske hold i Europa er næsten lige så sjældent som snescootere i Sydsudan. Det er altså ikke i statistikken, at midtjyderne skal finde håbet forud for torsdagens Europa League-brag mod Manchester United. 

Danske hold har mødt engelske hold 39 gange i europæisk sammenhæng, og indtil nu er det blot blevet til seks danske sejre. 11 gange er kampene endt uden vinder, mens de engelske hold har triumferet hele 22 gange. Der er altså ikke meget håb at hente i historien for den danske mesterklub forud for mødet med den aktuelle nummer fem i Premier League. 

Men FC Midtjylland står altså selv for den seneste sejr over et engelsk hold. Det var som bekendt i efteråret, hvor Southampton blev besejret med 1-0 i Herning på et mål af Morten 'Duncan' Rasmussen. Inden da var seneste danske sejr i en enkeltstående kamp AaB's 2-0-sejr over Manchester City i 2009. Det var dog i sidste ende ikke nok til avancement i UEFA Cup'en, da nordjyderne tabte den efterfølgende straffesparkskonkurrence. I samme sæson vandt midtjyderne 1-0 over samme klub på udebane, men røg også ud efter straffesparkskonkurrence.

Blandt de mest ærefulde danske præstationer mod engelske hold kan nævnes AaB's uafgjorte kamp mod Manchester Unied i Champions League, FC Københavns 1-0-sejr hjemme over samme klub i samme turnering samt Brøndbys berømte 1-0-sejr over Liverpool på Anfield i 1995.

Kampen mellem FC Midtjylland og Manchester United fløjtes i gang i Herning torsdag klokken 19.00.

SENESTE NYT...
OP | NED