Japansk hattrick sikrede Frankfurt-ydmygelse af Salzburg

Frankfurt er tæt på avancement til ottendedelsfinalerne i Europa League, efter at have vundet hele 4-1 over RB Salzburg i det første opgør.

Eintrach Frankfurt står med et ben i Europa League-ottendedelsfinalerne, efter at de i aften slog RB Salzburg med 4-1 på hjemmebane.

Salzburg gjorde ellers en fin figur i Champions League-gruppespillet, hvor Erling Håland mildest talt gjorde det ganske udmærket for østrigerne. Men efter salget af nordmanden til Dortmund og Takumi Minamino til Liverpool, er det et noget svækket mandskab, som Salzburg går ind til forårssæsonen med.

Det viste sig da også hurtigt, da Frankfurts japanske midtbanespiller, Daichi Kamada, indledte en stor aften efter 12 minutter, hvor han blev spillet fri i boksen og derefter køligt passerede Cican Stankovic i Salzburg-målet. 1-0 til Frankfurt.

Kort før pausen udbyggede Kamada føringen, da han blev spillet fri i dybden og efter et par fikse træk, chippede han så bolden i kassen. Det skulle også blive til et hattrick for Kamada på den anden side af pausen, da han fra straffesparkspletten iskoldt headede bolden i mål. 3-0 til Frankfurt og tre mål af Kamada.

Et par minutter senere udbyggede Filip Kostic så føringen til 4-0, efter en hurtig kontra. Til allersidst nåede Salzburg dog at få et trøstemål, da Hee-Chan Hwang reducerede til 4-1 på straffespark.

Dermed står Frankfurt i en rigtig god situation før returopgøret i Salzburg i næste uge.