• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Victor Risager

Karakterer: Straffescoring fældede FC København i Istanbul

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på FC Københavns præstation imod Istanbul Basaksehir.

Af Victor Risager

FC København løb ind i et skuffende nederlag til Istanbul Basaksehir i Europa League torsdag aften, hvor kampens eneste mål faldt kort før tid. Vi zoomer ind på FC Københavns præstation her.  

Kalle Johnsson – 3 bolde
Som det har været tilfældet i størstedelen af FC Københavns kampe i Europa League, var Karl-Johan Johnsson velspillende i københavnernes mål. Svenskeren havde et par gode redninger og var ganske sikker i alle sine indgreb.

Guillermo Varela – 2 bolde
Leverede ikke sin bedste præstation på højre back, og uruguayaneren blev den store skurk, da han få minutter før tid begik straffespark på Demba Ba, selvom det var et tyndt et af slagsen. Edin Visca sendte efterfølgende bolden i mål, og det var kampens eneste scoring. 

Victor Nelsson – 4 bolde
Victor Nelsson vandt størstedelen af sine dueller imod Demba Ba og Enzo Crivelli, og den unge midtstopper var stensikker i de fleste af sine aktioner, hvor han også afværgede flere af tyrkernes angreb. Det var endnu en solid kamp på den største scene for Nelsson, der dog også var involveret i situationen, der resulterede i tyrkernes scoring. 

Andreas Bjelland – 2 bolde
Det var ikke en god kamp fra Andreas Bjelland, der var involveret i adskillige uheldige situationer. Efter otte minutter mistede han bolden på et farligt sted, som kunne have resulteret i et mål til tyrkerne, og efter 75 minutter var han også fejlplaceret, da Robinho kom til kampens største chance. Ingen af situationerne resulterede i mål til værterne, og det var heldigt for Bjelland. 

Pierre Bengtsson – 3 bolde
Spillede sin 250. kamp i FC København, og det var generelt en solid præstation fra den erfarne svensker. Han gjorde det godt i det defensive og kom også frem til et par indlæg. 

Pep Biel (ud 89') – 2 bolde
Spanieren scorede i FC Københavns sejr over Celtic i den seneste Europa League-runde, men havde svært ved at sætte sit præg på kampen i Istanbul. Pep Biel var anonym i lange perioder af kampen.

Zeca – 3 bolde
Det var en blandt kamp fra Carlos Zecas side. Københavnernes kaptajn havde flere ukarakteristiske boldtab i kampen, men udover det var det en udmærket præstation. Han havde flere af sine karakteristiske bolderobringer og en håndfuld skarpe afleveringer.  

Rasmus Falk – 4 bolde
Spillede på den centrale midtbane og var en af FC Københavns bedste i Istanbul. Han var meget sikker på bolden og i sine driblinger, og så var han manden bag flere af københavnernes angreb. 

Jens Stage – 2 bolde
Stage formåede ikke at sætte sit præg på kampen, og selvom han leverede en karakteristisk arbejdsindsats, stod han ikke for mange gode aktioner. 

Mohamed Daramy (ud 62') – 2 bolde
Der var rig mulighed for, at Mohamed Daramy skulle udnytte sin fart mod Istanbul Basaksehirs midterforsvar, der begge er i midten er 30’erne, men det kunne han ikke. Den unge angriber havde enkelte fine aktioner, men han gjorde ikke det helt store væsen af sig, før han blev udskiftet. 

Michael Santos (ud 82') – 3 bolde
Michael Santos kom i flere gode situationer, men den uruguayanske angriber havde for svært ved at vriste sig fri af tyrkernes forsvarsspillere. For ofte tog han også for mange boldberøringer, hvorfor chancerne løb ud i sandet. Til trods for det var han FC Københavns farligste mand, og det var alt i alt en udmærket præstation.

Mikkel Kaufmann (ind 62') - UB 

Viktor Fischer (ind 82') - UB

Karlo Bartolec (ind 89')

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:

6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.

Læs også:Simon Kjær om mulige landskampsaflysninger: Fodbold er ikke det vigtigste

Læs også:Ståle Solbakken raser: UEFA løber fra sit ansvar og lukker øjnene

Læs også:LIVE: MÅL - Straffespark sender Istanbul Basaksehir på sejrskurs

Læs også:Bo Henriksen: Det her sætter en streg under, hvad der er vigtigt i livet

Læs også:FCK møder Istanbul Basaksehir: Her er startopstillingerne

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020