• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Robin Ettinger-Erichsen

Landsholdsaktuelle Stryger: Det største som fodboldspiller

Landsholdsaktuelle Stryger: Det største som fodboldspiller
Foto: FC Nordsjælland

Den tidligere Brøndby- og FC Nordsjællandspiller og nuværende Austria Wien-back Jens Stryger Larsen blev i dag efterudtaget til landsholdet.

Af Robin Ettinger-Erichsen

Der gik ikke lang tid fra, at Jens Stryger Larsen selv fik beskeden, til resten af Danmark vidste det. Han og Andreas Cornelius var af landstræner Åge Hareide blevet efterudtaget til landsholdet, der d. 31 august skal møde Liechtenstein i en venskabskamp, før det d. 4 september går løs mod Armenien i den første kvalifikationskamp til VM. 

Jens Stryger Larsen har sin A-landsholdsdebut til gode efter adskillige kampe på diverse U-landshold. Det var derfor en meget glad spiller, der i dag fik at vide, at Åge Hareide vil se ham til næste landsholdssamling.

- Det føles helt fantastisk. Det er et stort skulderklap, og det giver en masse selvtillid. Det er altid en ære at repræsentere sit land. Jeg synes, at det er det største som fodboldspiller, siger Jens Stryger Larsen til tipsbladet.dk.

Med Åge Hareides 3-5-2-system, hvor backs er rykket længere frem på banen end tidligere set i landsholdssammenhæng, er det en formation, der passer godt til Stryger Larsen.

- Jeg synes at spillestilen ligger godt til mig. Jeg spiller back hernede, hvor vi spiller meget offensivt. Så systemet og spillestilen passer mig fint, siger han og fortsætter: Her kan jeg bidrage med min fart og gåpåmod. Og så min vilje og tro på tingene.

Jens Stryger Larsen nyder stor succes på sit klubhold, hvor han er det klare førstevalg på højre back. Med Thomas Dalsgaards skade, synes det åbent, hvem der skal have spilletid i landsholdets højreside.

- Det ser jeg som det kommer, når truppen er samlet, og vi får nogle træninger. Jeg vil vise, hvad jeg kan. De andre (Peter Ankersen og Daniel Wass, red.) er dygtige, men jeg vil vise, hvad jeg kan, og så må vi se, hvad det bringer.

Næste opgave for Jens Stryger Larsen er på klubplan, når hans klub FK Austria Wien torsdag besøger Rosenborg, hvor de skal forsøge at forsvare den 2-1-føring, de tilspillede sig på hjemmebane i playoff-runde til Europa League.

Superliga

Mere Superliga

Fokus