Lazio slår Marseille ud af Europa League

Sidste års finalister fra Marseille er ude af Europa League efter et 2-1-nederlag til Lazio.

Der var lagt op til europæisk topfodbold på Stadio Olimpico i Rom, da Lazio til aften tog imod sidste års Europa League-finalister fra Marseille. Lazio kunne med en sejr avancere til knockout og samtidig eliminere Marseille. Den mission lykkedes for italienerne, som vandt 2-1.

Samtidig var der glædeligt comeback til Riza Durmisi, som fik lov at starte på venstre wingback for Lazio.

I det omvendte opgør formåede italienerne at rejse hjem til Rom med en 1-3-sejr i baggagen, så de kunne gå ind til opgøret med mest selvtillid. Mens hjemmeholdet kunne leve med en pointdeling, så var de franske gæster tvunget til at vinde.

Det var da også franskmændene, der startede bedst både med boldbesiddelse og afslutninger uden at være i stand til at få bolden i nettet. Det så derfor ud til, at de to hold skulle gå til pause uden scoringer, men så slog Marco Parolo til. I dommerens overtid kom han først på en høj bold.

Kampbilledet var lidt det samme efter teen, men der blev lidt mere plads til Lazio, som havde flere gode forsøg. Efter 55 minutter udbyggede hjemmeholdet føringen, da Joaquin Correa gjorde det til 2-0.

Spændingen blev bragt tilbage efter en times spil. Den franske landsholdsspiller Florian Thauvin reducerede, men desværre for Marseille blev det ikke til mere.

I gruppe H’s andet opgør var topholdet Frankfurt på besøg hos Apollon Limassol på Cypern. Tyskerne kom planmæssigt på både et, to og tre-nul, og så lignede det en afgørelse.

Alligevel blev det lidt spændende, da cyprioterne først fik reduceret, dernæst fik Frankfurt en mand udvist, og i dommerens tillægstid scorede Apollon endnu engang, men mere var der ikke tid til.

Frankfurt topper derfor stadig gruppen med tolv point, mens Lazio følger trop med ni. De to mandskaber er allerede sikret videre avancement, da Marseille og Apollon kun har et enkelt point for fire kampe.