• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Malmö-dansker om FCK: De er bedre end FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Malmö FF-danskeren Søren Rieks kan ikke få armene ned efter fredagens Europa League-lodtrækning, der blandt andet kastede to kampe mod FCK af sig.

Af Ole Hoffskov

Hvem er bedst i Skandinavien?

Det vil FC København- og Malmö FF-fansene nok for altid have svært ved at blive helt enige om, men nu står de to klubber foran en direkte styrkeprøve. FCK og MFF er således havnet i samme gruppe i Europa League, og dermed er der udsigt til to brag mellem de to naboer på hver sin side af Øresund.

Den tidligere Esbjerg-spiller Søren Rieks er én af fire danskere i Malmö FF, og han glæder sig til opgørene mod FC København. 

- Jeg synes, det er fedt. Jeg har hele tiden håbet, at vi ville trække FC København, og nu er det så en realitet - det er en gave, og jeg glæder mig helt vildt. Vi skal også møde Dymano Kiev, som vi mødte i en testkamp for ikke så lang tid siden, så dem har vi et okay kendskab til. FC Lugano skal vi blive lidt klogere på. Alt i alt synes jeg, det er en fin gruppe, og naturligvis med kampene mod FCK som højdepunkterne, siger Søren Rieks til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg tror, der bliver nogle fede rammer om de to kampe, og at der vil være masser af opmærksomhed i både Danmark og Sverige. Både vi og FCK har mange fans, og jeg tror, der bliver knald på lægterne og inde på banen. 

Det store spørgsmål er naturligvis; hvem bærer favoritværdigheden?

- Det er svært at vurdere. FC København har nogle imponernede meritter i Europa, og det må man jo bare anerkende, også som Malmö-spiller. De har formået at etablere sig i Europa, og det er noget, vi forsøger at kopiere her i klubben. Nu har vi så tilmed mulighed for at vise, at vi også er bedre end dem, lyder det fra Rieks.

Malmö FF mødte også dansk modstand i sidste sæson, da svenskerne ekspederede FC Midtjylland ud af Europa League-kvalifikationen. Malmö FF var uheldige med kun at få 2-2 på hjemmebane, men satte tingene på plads ugen efter i Herning med en 2-0-sejr. 

Nu venter en helt anden opgave, forudser Søren Rieks. 

- FCK er et hak eller to bedre end FC Midtjylland, så jeg forventer, at vi kommer på en vanskeligere opgave, siger han. 

Det første opgør mellem FC København og Malmö FF spilles - såfremt UEFA følger den normale procedure - 19. september i Telia Parken. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus