• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Malmö-dansker tror på Europa League-avancement: Kiev har størst kvalitet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Søren Rieks og Malmö FF lever i Europa Leagues gruppe B, efter holdet slog Lugano i forrige uge. Han mener, at Dynamo Kiev har de bedste spillere, men stillingen er mere tæt end forventet.

Af Anders Dehn

Før Europa Leagues gruppespil gik i gang, var Dynamo Kiev favorit til at gå videre fra gruppe B, som også tæller FC København Malmö FF og FC Lugano. Det er holdet måske stadig, men favoritværdigheden har taget et nøk ned.

De skyldes de to uafgjorte kampe mod Lugano og FCK. Den udvikling betyder, at kun ét point skiller Dynamo, Malmö og FCK. I Sverige har de fået fornyet tro på avancement, efter de slog Lugano i sidste uge.

- Målet er at gå videre. Det lever vi i efter sejren. Det var tre vigtige point. Det er en gruppe, hvor alle kan tage point fra alle. Lugano tager point fra Kiev, og FCK tager point fra Kiev. Jeg ser gode muligheder, så længe vi kan få nogle sejre, siger Søren Rieks til tipsbladet.dk.

Læs også:Danskere indblandet i vildt guldræs i Sverige: En fiasko, hvis vi ikke vinder

På forhånd havde han og mange andre regnet med, at de to øverste pladser skulle være et anliggende mellem Dynamo Kiev, Malmö FF og FC København, hvilket det da også tyder på. Men det er noget tættere, end forudsigelserne sagde.

- Kiev var måske favorit på forhånd, men siden vi tabte den første kamp derovre, har de bare fået to point, så nu er det mere lige. Jeg ser os selv, FCK og Kiev som havende næsten lige gode chancer for at gå videre. Kiev har større kvalitet end os og FCK, og det mærker man især med deres offensive spillere, som bare har et højt niveau, siger Rieks.

Læs også:Malmö FF slår Lugano og ånder FCK og Kiev i nakken

Han og Malmö FF spillede lørdag den sidste runde i Allsvenskan, hvor de lige nøjagtig måtte se Djurgården løbe med mesterskabet. Holdet er med andre ord inde i en travl periode med vigtige kampe hver tredje eller fjerde dag, men det går lige at følge med.

- Det har klubben valgt at bygge truppen op efter. Vi har en rigtig bred trup, også mere bred, end hvad normalt er. Det er med henblik på at spille med i Europa og vinde Allsvenskan. Truppen er til det, og jeg synes ikke, vi har følt os trætte. Det er ikke noget nyt for os, siger Søren Rieks.

Rieks og co. spiller næste Europa League-kamp på torsdag mod Lugano på udebane.

Læs også:Danske profiler er tvivlsomme til Malmös første guldkamp

Læs også:Uheldig selvmåls-dansker er utilfreds: FCK skaber ikke en chance

Læs også:FCK afviser svensk pres og får uafgjort ude mod Malmö