• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Malmö kritiserer egne fans, FCK og politiet: Forlanger møde og forklaring

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Malmö FF langer ud efter en gruppe af egne fans for uacceptabel opførsel i København i torsdags, men også efter dansk politi, der angiveligt forværrede situationen, og FC København, der ifølge svenskerne ikke havde styr på sikkerheden.

Af Anders Dehn

Onsdag formiddag udsendte Malmö FF en skrivelse på klubbens hjemmeside, hvor den kritiserer både en gruppe af egne fans, dansk politi og FC København. Alle tre kritikpunkter tager udgangspunkt i Europa League-kampen i torsdags.

Ifølge den svenske storklub opførte en gruppe på 100 Malmö-fans sig aggressivt og uacceptabelt. De kastede blandt andet kanonslag og skabte frygt hos både deres medfans, borgere i København og politiet, mener klubben.

- Personernes handlinger er fuldstændig uacceptable, og Malmö FF antager, at det danske politi efterforsker og retsforfølger de personer, der har begået en forbrydelse i forbindelse med begivenhederne, skriver klubben.

Læs også:FCK dropper vagt: Sparkede til liggende Malmö-fan

Den langer dog også ud efter politiets håndtering af situationen. Ordensmagten greb for sent ind med tåregas og magtanvendelse, og tåregassen endte med at gå ud over en række uskyldige svenske fans, hævder MFF. 

Derfor har klubben bedt om et møde med politiet i begyndelsen af 2020, hvor også den officielle fanklub, MFF Support, skal deltage.

- Det er både trist og urimeligt, at så mange uskyldige tilhængere er blevet berørt af denne politiindsats, da de ikke var involveret i urolighederne, skriver Malmö.

Læs også:Malmö-dansker vil ændre svensk sæson: Det er ikke optimalt

Sluttelig retter svenskerne også kritik mod FC København. Det drejer sig om adgangsforholdene i Telia Parken, hvor der angiveligt var overfyldt og periodevis kaos ved indgangene til udebaneafsnittet.

- Ved site visit om tirsdagen blev vi forvisset om, at de ville have tre indgange, men på kampdagen blev kun to brugt. Vi har påtalt dette til repræsentanter fra FC København, skriver MFF.

Malmö FF vandt kampen 1-0, men begge hold gik videre til Europa Leagues knockoutfase til foråret.

Tipsbladet.dk forsøger at få en kommentar fra FC København og dansk politi.

Læs også:FC København møder storklub i Europa League

Læs også:Brighton-svensker om Malmö-interesse: Smigrende

Superliga

Mere Superliga

Fokus