Malmö tog Besiktas' plads videre i Europa League efter afgørende sejr

Samme nummer lavede Rennes, som tog pladsen fra Astana i deres gruppe.

Der var mulighed for en række forskydninger i Europa League i sidsee spillerunde af gruppespillet for de hold, som skulle spille den tidlige kamp. Det blev dog ikke til det store, men to hold byttede dog plads, som fik afgørende betydning for, hvem der gik videre.

Først var det FC Midtjyllands onde ånd fra kvalifikationen, Malmö FF, som skulle have en sejr på udebane mod tyrkiske Besiktas for at gå videre fra gruppespillet. Her blev det til en 1-0-sejr, hvor der både var plads til Lasse Nielsen og Søren Rieks i startopstillingen for Skåne-klubben.

Målet til 1-0 kom i de første minutter af anden halvleg, og da Besiktas' Quresma samtidig fik rødt kort midt i anden halvleg, blev det ikke ligefrem nemmere for tyrkerne at komme tilbage i kampen - og det kom de heller ikke, hvilket betyder, at Malmö er videre og Besiktas er ude. I dén gruppe tager belgiske Genk, der slog Brøndby ud i kvalifikationen, førstepladsen.

Foruden den svenske klub, så lykkedes det også franske Rennes, at få hevet sig op på en andenplads i deres gruppe. De slog en anden af FCM's onde ånder fra denne sæson, Astana, som slog dem ud i Champions League-kvalifikationen.

Rennes tog en 2-0-sejr på to kasser af Sarr i anden halvleg, som giver dem den sejr, som var nødvendig for at tage andenpladsen fra Astana, som sad på den inden aftenens kamp.

I deres gruppe er det Mikkel Duelunds Dynamo Kiev, der er videre på førstepladsen.