• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Sylvester Guldberg Røn

Mulig skandale: Arsenal skal spille EL-finale, men stjerne må ikke komme med

Foto: Getty Images

Arsenal må muligvis undvære armenske Henrikh Mkhitaryan i Europa League-finalen. Den spilles nemlig i Aserbajdsjan og grundet politiske spændinger, må Mkhitaryan ikke komme ind i landet.

Af Sylvester Guldberg Røn

Arsenal tog torsdag en flot skalp, da de med en sejr over Valencia på Mestalla spillede sig i Europa League-finalen. Her møder de liga- og lokalrivalerne fra Chelsea, der ekspederede Eintracht Frankfurt ud efter straffespark. 

Der er dog en mulig skandale under opsejling. Finalen spilles nemlig i Aserbajdsjans hovedstad Baku, og da der er store politiske spændinger mellem Aserbajdsjan og Armenien, så må Henrikh Mkhitaryan angiveligt ikke komme ind i landet. 

De to lande ligger i Nagorno-Karabakh provinsen, og udgangspunktet er, at Aserbajdsjan ikke lader armenske statsborgere rejse ind i landet. Arsenal er opmærksomme på sagen, og de har drøftet den med UEFA.

- Sikkerheden for alle vores spillere har den allerhøjeste prioritet. Vi forsøger at få garantier fra UEFA om, at det vil være sikkert for Henrikh Mkhitaryan at rejse til Baku i forbindelse med Europa League-finalen. Det er et krav fra både Arsenal og Micki, hvis han skal inkluderes i truppen, siger en Arsenal-talsmand ifølge Ekstra Bladet.

Henrikh Mkhitaryan er tidligere blevet hjemme, når hans hold har skulle møde hold fra Aserbajdsjan. Det skete i 2015, da han spillede i Dortmund og igen i denne sæson, da Arsenal skulle møde Qarabag. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus