N'Doye sender FCK videre til EL play-off

FC København er klar til Europa League play-off efter 2-1 hjemme mod CSKA Sofia. Dame N'Doye blev dobbelt målscorer.

FCK vandt hjemme med 2-1 over CSKA Sofia. De er derfor videre i Europa League-kvalifikationen med samlet 4-2. Den tilbagevendte angriber Dame N’Doye stod for begge københavnernes mål.

Det var hjemmeholdet, der satte sig på opgøret fra kampens start uden at skabe det store. Efter 23 minutters spil scorede københavnerne så på kampens første reelle chance, da Nikolaj Thomsen fandt N’Doye bag bulgarernes forsvarskæde.

TV-billederne viste, at senegaleserne stod klart offside, hvilket blev vist på TELIA Parkens storskærme til stor utilfredshed for både udeholdet og Ståle Solbakken.

Få minutter senere begik Jan Gregus et stort frispark, som heldigvis kun kostede et gult kort. Generelt havde slovakken lidt svært ved at finde rytmen i første halvleg.

Mod slutningen af halvlegen kom Sofia bedre med, og lige inden pausen var den tidligere FCM-spiller Nikolaj Bodurov tæt på efter et hjørnespark, som Robert Skov lige nøjagtig kom imellem.
FC København var heldige med, at dommerens fløjte forblev tavs, da indskiftede Evandro slap fri i feltet hægtede sig på brasilianerens arm, men den tyrkiske dommer vurderede, at det ikke var til straffe.

Minuttet senere scorede Dame N’Doye igen, men denne gang vinkede linjevogteren korrekt for offside. I stedet var det Evandro, der udlignede i det 57. minut. Landsmanden Maurides sendte en god bold i dybden, som stensikkert blev sparket ind.

Den vragede anfører William Kvist erstattede efter udligningen Gregus for at stabilisere midtbanen.

Efter 63 minutters spil faldt afgørelsen, da Viktor Fischer sendte et hjørnespark ind i panden på N’Doye. Mere skete der ikke i kampen, og københavnerne er dermed videre til playoff-runden.

Her møder FCK sandsynligvis Atalanta, som vandt første opgør ude mod Hapoel Haifa.