• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Kenneth Jensen

Optakt: Dynamo Kiev - FC København

Foto: Getty Images

Nyt og spændende opgør venter for FC København i Europa League, der denne gang gæster topholdet Dynamo Kiev.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Stadion NSK Olimpiyskiy, Kiev
Dommer: Halil Umut Meler, Tyrkiet
På TV: 6'eren
Hashtag: #eldk

Holdnyt:
Dynamo Kiev:
Det ukrainske mandskab ligger nummer to i ligaen efter 11 kampe, og det er som en ganske klar nummer to. 23 point har Kiev fået, og der er således 11 op til Shakhtar Donetsk, der fører rækken med 11 af 11 mulige sejre.

Senest blev det for holdet til en 1-0 sejr hjemme over Olexandriya, og generelt er det et hold, der ikke scorer meget og ej heller lukker mange ind. 23 gange har Dynamo Kiev scoret i ligaen, og der er kun gået syv ind. I Europa Leagues to kampe har holdet scoret én gang og ikke lukket ind. Derfor ligner det også et målfattigt opgør, når FC København kommer på besøg. 

Mikkel Duelund er Dynamo Kievs danske islæt, men han er ikke klar til kampen, da han er skadet. I et interview med Tipsbladet har Duelund sagt, at han regner med at være klar til kampen i Parken mod FCK. Udover Duelund ventes Mohammed Kadiri, Mykyta Burda og Denys Boiko også at være ude med skader.

Med i truppen ventes den tidligere FCK-spiller Benjamin Verbic at være.

FC København:
De danske mestre fra FC København har fået en fin start på Europa League-gruppespillet, der har kastet fire point af sig efter to kampe. En sejr hjemme over Lugano og efterfølgende uafgjort ude mod Malmö FF betyder, at det ser meget, meget godt ud for FCK, hvis man får point ude mod Kiev.

Det bliver dog en svær kamp for Ståle Solbakkens mandskab, ingen tvivl om det, også fordi Solbakkens hold har spillet mange kampe i dette efterår allerede, og fordi der er skader at melde om i truppen. 

Noget at glæde sig over var der dog senest for FCK, der ligger fire point efter FC Midtjylland i Superligaen, for det blev til en sejr og tre point over Esbjerg i Parken. Efter blandt andet to scoringer af Michael Santos.

Læs også:Kiev-spiller før FCK-kamp: Verbic skal nok give os alle hemmelighederne

Jonas Wind, Nicolai Boilesen, Carlo Holse og Robert Mudrazija er ude med skader, og selv om Dame N'Doye er tilbage i træning og nærmer sig comeback for FCK, er han ikke klar til kampen. Ude er også Stephan Andersen, der dog er tilbage i træning efter sin langvarige fodskade.

Andreas Bjelland måtte udgå mod Esbjerg efter bare 25 minutter, og selv om han er taget med til Ukraine, er der tvivl, om han spiller. Med er også Sten MIchael Grytebust, der er blevet hurtigt klar igen efter en knæskade. Rasmus Falk er med også, efter han senest sad ude med karantæne for FCK i Superligaen.

Karantæner:
Dynamo Kiev: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Dynamo Kiev (4-2-3-1): Bushchan - Kedziora, Shabanov, Kadar, Mykolenko - Sydorchuk, Shepeliev - Tsyhankov, Harmash, Verbic - Rodrigues

FC København (4-4-2): Johnsson - Bartolec, Papagiannopoulos, Nelsson, Bengtsson - Falk, Zeca, Stage, Fischer - Bendtner, Santos

Profilen:
Han er ikke fast mand i startopstillingen i ligaen, Benjamin Verbic, men det er meget muligt, at han får chancen fra start, når FC København gæster Kiev. Og han er i form, den slovenske offensivspiller. Verbic har scoret i tre af de seneste fire kampe i den ukrainske liga, så den tidligere FCK'er er en spiller, det danske mandskab skal holde øje med.

Vidste du, at..:
Dynamo Kiev er et mandskab, der hyppigt har været oppe mod danske hold i Europa. Første gang var i 1973, hvor B1903 blev slået ud af UEFA Cuppen. Siden i 1991, hvor Brøndby tabte i Champions League-kvalifikationen til Kiev. I 1994 var det SIF, der røg ud til Kiev, og året efter var det AaB, der røg ud. AaB endte dog med at vinde på skrivebordet, fordi Kiev havde forsøgt at bestikke en dommer. I 1997 røg Brøndby ud igen, og i 1999 var det AaB, der røg ud. Uden at vinde på skrivebordet denne gang. I 2014 vandt AaB så en enkelt gang over holdet i Europa Leagues gruppespil, mens man tabte opgøret i Kiev. Så ja, Dynamo Kiev er en kender af dansk fodbold.

Læs også:Mikkel Duelund misser FCK-kamp: Vil være klar i Parken

Dom:
Der er nok ingen tvivl om, at dett bliver målfattigt. FCK har scoret to gange i to kampe og bare lukket en enkelt kasse ind, mens Kiev har scoret en gang i to kampe og ikke lukket mål ind.

Det kommer til at være et slag for FCK, at man fortsat mangler Dame N'Doye, for det er netop sådan nogle kampe, hvor man ønsker at have hans kvaliteter til at vinde duellerne og kome i gode situationer.

Det bliver svært for FC København at komme på tavlen i opgøret, og vi tror også, at det ender med et smalt nederlag til det danske hold, der kommer op mod et kontrollerende Dynamo Kiev-hold, der bør have nok til at sætte en enkelt ind.

1-0 til Kiev.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Ståle Solbakken: Ser sportsligt fornuftigt ud

Læs også:Efter CL-skuffelse: Mikkel Duelund får ny træner i Dynamo Kiev

Læs også:FCK-selskab tabte 30 millioner i første kvartal: Forventer overskud for 2019

Superliga

Mere Superliga

Fokus