• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Torsten Kjems Hansen

Optakt: FC København - Atletico Madrid

Der er 32 hold tilbage i Europa League - kan FC København bide skeer med et klassehold som Atletico Madrid?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.05
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Aleksei Kulbakov, Hviderusland 
På TV: Kanal 5
Hashtag: #fckatl  #eldk

Holdnyt:
FC København:
Skuffelsen over at ryge ud af pokalturneringen til Brøndby IF var naturligvis stor for FC København, der dermed missede sæsonens eneste realistiske mulighed for at vinde et trofæ i sæsonenen. 

Men der var overskud på banen, da Randers FC i lørdags blev tævet med 5-1 i Parken i en kamp, hvor offensiven ingen nåde viste, og hvor Viktor Fischer stemplede ind på holdet. 

Nu gælder det så det første af to opgør mod Atletico Madrid i Europa League - opgør, hvor FC København i begge tilfælde er klare underdogs og ikke rigtigt har noget at tabe. Der er ingen, der har fantasi til at tro på en samlet Europa League-sejr til FCK, så de to kampe er på den måde ret meget gratis, for de vigtigste kampe lige nu er i Superligaen, hvor det handler om at jagte slutspil og siden europæiske pladser. 

Federico Santander kom på banen mod Randers og arbejder på formen efter sin skade i opstarten, men han blev skadet til sidst i opgøret mod Randers, uden der dog er meldinger om, hvor slemt det er. Og ellers er Erik Johansson fortsat i gang med genoptræningen, ligesom FCK må undvære Aboubakar Keita, der er skadet. 

Atletico Madrid:
Da både Real Madrid og Valencia er kørt agterud i ligaen, er Atletico Madrid eneste reelle udfordrer til FC Barcelona - hullet op er efter Barcas pointtab i weekenden på syv point nu, og intet er umuligt.

Holdet træder ind i Europa League efter at være blevet nummer tre i gruppen, hvor Roma og Chelsea viste sig for stærke. Kun én sejr blev det til i gruppen - men også kun et nederlag. Som det næsten er tradition er Atletico et hold, der har voldsomt godt styr på defensiven. I Champions League-gruppespillet lukkede holdet bare fire mål ind i de i alt seks kampe, og i La Liga står holdet noteret for intet mindre end 15 clean sheets - det er flest af alle.

Og når defensiven kan holde modstanderne fra at score, er det ofte ikke nødvendigt selv at score mange mål - og det gør Atletico bestemt heller ikke. I CL blev det kun til fem scoringer, og i ligaen ligger snittet på bare 1,48 mål pr kamp. Til sammenligning ligger FC Barcelonas på 2,61.

Men glem ikke, at det er navne som Antoine Griezmann, Koke og Fernando Torres, der betræder Parkens græs torsdag aften. 

Der har været tvivl om forsvarsklippen Diego Godin, men han er med i truppen til opgøret mod FC København. Det er hans normale makker i forsvaret, Stefan Savic, til gengæld ikke, og superstjernen Diego Costa spares også mod FC København. Heller ikke Nico Gaitan er med. 

Karantæner:
FC København: Carlos Zeca
Atletico Madrid: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, Lüftner, Boilesen, Bengtsson - Falk, Kvist, Gregus, Fischer - Pavlovic, Sotiriou

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak - Vrsaljko, Godin, Jimenez, Luis - Vitolo, Niguez, Gabi, Koke - Torres, Griezmann

Profilen:
Viktor Fischer strålede i 5-1-sejren over Randers FC, og gik ros for sin indsats fra Ståle Solbakken, men manageren gav på samme tid udtryk for, at Fischer skal lære at tænke og arbejde mere defensivt i sine indsatser på banen, da det eller efterlader for store huller. Mon ikke Fischer få chancen for at prøve det af på en endnu større scene og mod en modstander, der med al respekt for Randers FC, er fra en højere hylde. 

Vidste du, at..:
FC København har i europæisk sammenhæng spillet 10 kampe mod spanske modstandere - det er aldrig blevet til sejr. Resultatet er fire uafgjorte og seks nederlag. Faktisk har de to klubber mødt hinanden en gang tidligere - tilbage i 2007's Europa League, hvor man kun mødte hinanden en gang i gruppespillet. Den gang blev det til 2-0 til spanierne i Parken på mål af Simão og en vis Sergio Agüero.
De eneste "overlevere" fra den kamp hos FC København er manager Ståle Solbakken og William Kvist.

Dom:
Atletico Madrid ved præcis, hvad de kan og skal med sådan en kamp. Der skal naturligvis gerne skaffes et resultat, der gør returkampen tæt på afgjort på forhånd - men også gøre det uden at bruge alt for mange kræfter, for med med fire point hentet på FC Barcelona i ligaen, er der kommet en lille åbning i mesterskabskampen, og den skal bestemt også have fokus.

FC København skal spille chancen og forsøge at bevare muligheden for at skabe sensationen i Madrid om et par uger, men ej heller her er der plads og råd til at gøre det på bekostning af den hjemlige liga. 

Det ligner på forhånd en målfattig torsdag aften i Parken, men mon ikke, at et 1-0-resultat til gæsterne fra Madrid er et ganske realistisk bud. 
  

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Robert Skov er Efterårets Profil
Robert Skov er Efterårets Profil

De 14 Superliga-trænere har stemt Robert Skov ind som suveræn vinder af Tipsbladets traditionelle kåring af Efteråret...

Mere Superliga

Fokus