• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: Istanbul Basaksehir - FC København

Foto: Getty Images

FC København skal genfinde Europa-takterne og glemme alt om Superligaen, når holdet torsdag møder det tyrkiske tophold Istanbul Basaksehir i en alt andet end frygtindgydende kulisse.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.55
Spillested: Basaksehir Fatih Terim, Istanbul 
Dommer: William Collum, Skotland
På TV: 6'eren
Hashtag: #isbfck #eldk

Holdnyt:
Istanbul Basaksehir:
Den tyrkiske hovedstadsklub møder FC København med en førsteplads i den hjemlige liga som afsæt.

Istanbul Basaksehir var også med i mesterskabskampen i sidste sæson, men måtte se hæderen gå til Galatasaray. Igen i år er chancen til stede for klubbens første mesterskab i historien, men topstriden i den tyrkiske liga er uhyre tæt.

Istanbul Basaksehir vandt deres Europa League-pulje foran AS Roma og Borussia Mönchengladbach, og det er selvfølgelig med til at understrege truppens kvalitet. Holdet tabte dog stort i begge kampe mod AS Roma. I 1/16-finalen blev det til en samlet sejr over Sporting CP, da et 1-3-nederlag i Portugal blev fulgt op af en imponerende 4-1-sejr hjemme i Istanbul.

Normalt forbinder man tyrkiske klubber med en sand heksekedel på hjemmebane, men det slipper FC København for. Selv om Istanbul Basaksehir spiller med i toppen, er nået langt i Europa og har mange stjerner på holdkortet, har klubben ikke mange fans. Tyrkerne har i denne sæson et snit på 2.892 i ligaen, og det er det laveste af alle 18 klubber i den bedste række. Til opgørene i Europa kommer der lidt flere, men på ingen måde et imponerende fremmøde.

Truppen tæller stjernenavne som Gael Clichy, Martin Skrtel, Gökhan Inler, Demba Ba og Robinho, og selv om de alle har toppet, er det stadig markante spillere, som FCK skal forholde sig til.

At Istanbul Basaksehir i høj grad består af spillere i karrierens efterår understreges af truppens gennemsnitsalder på 29,7. Til sammenligning er FC Københavns mere end to år yngre.

FC København:
De danske mestre har spillet én rigtig god kamp i dette forår, og det var på udebane mod Celtic FC. Den kamp er årsagen til, at holdet nu står og skal møde Istanbul Basaksehir i ottendedelsfinalen, og løverne gør klogt i at hæfte sig ved præstationen i Skotland.

På hjemlig grund er det tæt på katastrofalt, hvad FCK er præsteret.

Løverne har besejret AaB, men derudover er det blevet til samlet et point mod Esbjerg fB, Silkeborg IF og AC Horsens samt et exit i pokalturneringen. Der er afgjort grund til bekymring i den danske hovedstad, hvor batterierne ser ud til at være flade.

Der er dog ikke tid til at lade dem op. Torsdag venter altså et opgør i Tyrkiet, og først natten til fredag er FC København-truppen tilbage i Danmark. Søndag eftermiddag møder holdet Lyngby Boldklub.

Viktor Fischer gjorde comeback for FC København mod AC Horsens, og Pierre Bengtsson og Mikkel Kaufmann var ligeledes tilbage. Også Ragnar Sigurdsson og Dame N'Doye er klar igen. Skadeslisten tæller dog fortsat Nicolai Boilesen, Jonas Wind og Robert Mudrazija.

Bud på startopstillinger:
Istanbul Basaksehir (4-4-2): Günok - Caicara, Skrtel, Epureanu, Clichy - Visca, Azubuike, Kahveci, Elia - Ba, Crivelli

FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Stage, Falk, Zeca, Fischer - N'Doye, Santos

Profilen:
Han er ikke det største navn, men af gavn er der næppe nogen, der kan måle sig med Edin Visca i Istanbul Basaksehir. Den bosniske landsholdsspiller slår sine folder i højre side, hvorfra han er hjernen i tyrkernes offensiv. Han topper assistlisten i den tyrkiske Süper Lig med 11 oplæg, og dertil har han scoret otte mål. I Europa League er han en del af en større gruppe, der deler andenpladsen på topscorerlisten med fem mål. 30-årige Visca er spilleren, FCK for alt i verden skal have lukket ned for.

Vidste du, at...
Istanbul Basaksehir havde i efteråret Ardan Turan på leje fra FC Barcelona, men den tyrkiske offensivspiller blev et flop i hovedstadsklubben. Han spillede nærmest aldrig fra start og scorede ikke et eneste mål for klubben. 

Dom:
Hvis FC København leverer som i Superligaen, får Ståle Solbakkens mandskab en endefuld torsdag aften, så det skal de lade være med. Det bør FCK også være i stand til. Løverne spiller næsten altid fornuftige udekampe i Europa, og det skal tages med i ligningen, at kulissen i Istanbul ikke bliver en udfordring for de danske mestre. FCK kan dog ikke gemme alle skeletter væk, og som holdet præsterede mod AC Horsens, er der ingen grund til at tro, at løverne kan presse Istanbul Basaksehir. Det går næppe helt galt for FCK i Tyrkiet, men buddet herfra er en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Ekspert: FCK er faktisk konstante - de er konstant dårlige

Læs også:Før FCK-brag: Istanbul Basaksehir dominerede Wilczek og Göztepe

Læs også:Nederlag får konsekvenser: Solbakken varsler ændringer til Europa League-brag

Læs også:Fodboldøkonom om tomme tribuner: Trækker ikke tæppet væk under økonomien

Læs også:FCK vil holde længere på spillerne: En beslutning vi har råd til at træffe

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020