• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: Malmö FF - FC København

Foto: Getty Images

Europa League byder på et skandinavisk brag, når Malmö FF tager imod FC København.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Stadion, Malmø
Dommer: Denis Aytekin, Tyskland
På TV: 6'eren
Hashtag: #mfffck #eldk

Holdnyt:
Malmö FF:
Mens Malmö FF dyster mod blandt andre FC København i Europa League, er holdet midt i en neglebidende guldstrid i Allsvenskan. Med fire runder tilbage bejler Malmö FF, Djurgården og AIK til mesterskabet. 

Malmö FF kan med rette kalde sig den største klub i Sverige. Klubben har vundet flest mesterskaber, 23, har det største budget og ligesom med FCK i Danmark er Malmö FF det eneste hold i Sverige, der rigtigt kan finde ud af at begå sig i Europa.

Af samme årsag var sidste sæson også en massiv skuffelse for klubben, der måtte nøjes med en tredjeplads i Allsvenskan. Europa-kampagnen var dog mere end godkendt. Svenskerne nåede videre til knockout-fasen i Europa League, men måtte strække gevær efter to kampe mod Chelsea.

Malmö FF var ganske overbevisende i kvalifiaktionen til Europa League, og på et tidspunkt var svenskerne i spil til at slå rekorden for flest mål i kvalifikationen - en rekord, klubben lige akkurat ikke fik fingrene i. I otte kampe scorede MFF 23 mål - de lyselbå ekspederede Ballymena, NK Domzale, Zrinkski Mostar og Bnei Yehuda ud undervejs.

Det første opgør i gruppespillet blev tabt 0-1 på udebane til Dynamo Kiev. 

Malmö FF varmede op til FCK-kampen med en 1-0-sejr over AFC Eskiltuna søndag aften. Danske Anders Christiansen blev matchvinder.

FC København:
De danske mestre er pressede på ressourcer i øjeblikket, og der bliver ikke spillet den kønneste form for fodbold, men løverne slipper af sted med det. Efter en dårlig periode har FCK slået FC Lugano i Europa League, er avanceret i pokalturneringen og har vundet over Silkeborg IF i Superligaen. 

Læs også:Malmö-dansker om FCK: De er bedre end FC Midtjylland

Det er og bliver de mange skader, der er Ståle Solbakkens største hovedbrud.

I forbindelse med Silkeborg-kampen blev både Viktor Fischer og Jens Stage føjet til skadeslisten, men begge spillere er med i truppen til opgøret mod Malmö FF. Det er også både NIcklas Bendtner og Andreas Bjelland, mens Dame N'Doye sammen med Jonas Wind, Robert Mudrazija, Stephan Andersen, Sten Grytebust, Nicolaj Thomsen og Nicolai Boilesen er på skadeslisten.

Kampene falder som perler på en snor for FC København i øjeblikket, og der er ikke meget tid til at restituere. Tre dage efter kampen i Malmö skal FC København møde Brøndby IF på udebane i endnu et brag. 

Karantæner:
Malmö FF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Malmö FF (4-4-2): Dahlin - Beijmo, Larsson, Nielsen, Knudsen - Traustason, Christiansen, Lewicki, Rieks - Rosenberg, Antonsson

FC København (4-4-2): Johnsson - Bartolec, Papagiannopoulos, Bjelland, Bengtsson - Falk, Zeca, Stage, Fischer - Sotiriou, Santos

Profilen:
Markus Rosenberg er den helt store stjerne i Malmö FF, og han er om nogen manden, FCK skal holde øje med. Angriberen er lige fyldt 37, men han kan stadig score mål. Da FCK og Malmö FF mødte hinanden i to kampe i Royal League for 14 år siden, scorede en noget yngre Markus Rosenberg i begge kampe. Den svenske angriber havde planlagt at stoppe karrieren for et år siden, men han valgte i sidste ende at tage en tørn mere, og derfor er han klar til at gøre livet surt for FCK torsdag aften.

Vidste du, at..:
Malmö FF råder over danskerne Jonas Knudsen, Lasse Nielsen, Anders Christiansen og Søren Rieks, og sidstnævnte er den spiller, der i tidens løb har gjort mest ondt på løverne. Søren Rieks har for Esbjerg fB scoret tre mål mod hovedstadsklubben. Ingen af de øvrige har prøvet at komme på måltavlen mod FCK.

Læs også:Malmö advarer før FCK-kamp: Uautoriserede billetter sælges til overpris

Dom:
Det bliver helt sikkert en intens kamp torsdag aften. At den bliver velspillet er mere tvivlsomt.

Selv om FCK kun skal køre få kilometer i bus til Malmö FF, vil Ståle Solbakken formentlig gribe opgøret an som enhver anden udekamp i Europa, og det vil sige, at et enkelt point slet ikke er tosset - især ikke med de mange skader, der er på holdet lige nu. 

Malmö FF vil forsøge at angribe kampen, og vi gætter på, at svenskerne i sidste ende trækker det længste strå i en tæt kamp. Malmö FF slår FC København 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Før skandinavisk brag: Derfor ser Malmö-fans skævt til FCK

Læs også:Markus Rosenberg før FCK-brag: Lige nu er de foran os

Læs også:Malmö-brok inden FCK-møde: Lille Malmö FF får ingen fordele

Superliga

Mere Superliga

Fokus