Optakt: FC Helsingør - AaB
2016-02-25 09:20

Kan FC Midtjylland undgå at tabe i Manchester, slår holdet lidt sensationelt engelske Manchester United ud. Men det bliver ikke nemt, og det bliver en anden kamp end den, som FCM vandt 2-1 i torsdags.

Kampfakta: 
Spillested: Old Trafford, Manchester
Dommer: Ukendt
Kampstart: Torsdag klokken 21.05
På tv: 6'eren
Twitter: #eldk #byebyeunited
 
Holdnyt:
 
Manchester United:
Louis van Gaal og Manchester United leverede en sløj indsats i Herning, hvor man efterfølgende næsten sad med en fornemmelse af, at FC Midtjyllands sejr på 2-1 kunne og burde have været større. Van Gaal brokkede sig efterfølgende over mange skader, men i fodbold er der ikke plads til sympati, og hollænderen blev efterfølgende slagtet i den engelske presse.

Nu skal United, der mandag aften slog Shrewsbury ud af FA Cuppen, altså forsøge at vinde kampen på Old Trafford, og Louis van Gaals mandskab skal levere end bedre indsats end den, der blev leveret i Herning.

Klubben har store problemer på skadesfronten og er fortsat uden en hel række af nøglespillere som Antonio Valencia, Wayne Rooney, Luke Shaw, Bastian Schweinsteiger, Ashley Young, Marouane Fellaini og Matteo Darmian. Phil Jones og Adnan Januzaj er også ude - den første er skadet, den anden er låst i turneringen, mens David de Gea heller ikke når at blive klar til kampen, efter han blev skadet under opvarmningen i Herning. I kampen mod Shrewsbury blev Jesse Lingard, Cameron Borthwick-Jackson og WIll Keane alle ramt af småskader, kun den sidstnævnte af de tre er ude af kampen.

Derudover trænede Chris Smalling ikke onsdag, og han er yderst tvivlsom til opgøret, mens Marcos Rojo dog vender tilbage til bænken efter en skade. Han er dog kun klar til 20 minutters fodbold.

Manchester United kan 'nøjes' med at vinde 1-0 efter udebanemålet i Herning, men klubben skal vinde for at gå videre.

FC Midtjylland:
Jess Thorup så en stor præstation fra sit hold, hvor defensiven stod godt med bulgaren Nikolay Bodurov som stort lyspunkt. På kanten var Pione Sisto i strålende spilhumør og udfordrede konstant Manchester Uniteds defensiv. Han både scorede og assisterede. I angrebet levered Martin Pusic en stor arbejdsindsats, inden han blev udskiftet til fordel for Paul Onuachu, der scorede og generelt var svær for United at holde.

I forhold til det første opgør i Herning lysner det for Jess Thorup, der igen kan gøre brug af Jakob Poulsen. Poulsen var i karantæne til første opgør mod Manchester United, og hans rolle blev pænt udført af Rilwan Hassan. Poulsen er dog en leder, så han går direkte ind i startopstilling.

I startopstillingen kan Kristian Bak også komme, efter han mandag spillede en halvleg for FC Midtjyllands reserver mod Randers FC. Andre Rømer havde store problemer over for Memphis Depay torsdag i Herning, og her kan det tænkes, at Jess Thorup vælger at bringe noget mere rutine i spil, hvis Bak ellers er klar til at spille fra start. Johan Dahlin var på bænken mod United, og det ventes han at være igen på Old Trafford. Han er formentlig ikke klar til at spille fra start.

FC Midtjylland  går videre, hvis klubben undgår at tabe, eller hvis FCM scorer to gange i Manchester og taber med et enkelt mål. 2-1 til Manchester vil give forlænget spilletid og eventuel straffesparkskonkurrence.

Karantæne: 
Manchester United: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Manchester United

Manchester United (4-2-3-1): Romero - McNair, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson - Carrick, Schneiderlin - Lingard, Mata, Memphis - Martial

FC Midtjylland:

FC Midtjylland (4-1-4-1): Andersen - Bak, Hansen, Bodurov, Novak - Sparv - Sisto, Olsson, Poulsen, Kadlec - Pusic

Profilen:
Mens det hos FC Midtjylland er kollektivet, der skal hænge sammen, hvis klubben skal have succes med at få et resultat fra Manchester, er det for Manchester den individuelle klasse, der skal vises frem mod et kompakt FC Midtjylland-hold. Juan Mata er tidligere VM-vinder og var engang en kæmpe Premier League-profil. Hvis han kan finde sit tidligere niveau og sætte medspillerne i scene, kommer Manchester United også til at vinde kampen og gå videre. Hold øje med Mata, hvis han spiller, for han får en vigtig rolle.

Vidste du, at...:
FC Midtjylland er på en svær opgave, men i europæisk regi har klubben aldrig tabt i England - og seneste besøg i Manchester endte med en sejr på 1-0 til FCM. Det var dog mod Manchester City, ligesom det andet møde i England sluttede 1-1 mod Southampton.

Dom:
Manchester United har mange skader, FC Midtjylland har aldrig tabt i England, og Louis van Gaals mandskab er presset og spiller dårligt. Alligevel bør klubben være et hak bedre end FC Midtjylland - specielt på hjemmebane - og vi tror, at Manchester United ender med at vinde opgøret 2-0, hvor mål nummer to kommer i slutfasen, når FCM skal satse.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?