• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: Rangers FC - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

FC Midtjylland skal på en næsten umulig mission i Glasgow, hvor 50.000 tilskuere er klar til at gøre livet surt for de danske gæster.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.45
Spillested: Ibrox Stadium, Glasgow 
Dommer: Marco Di Bello, Italien 
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #ranfcm

Holdnyt:
Rangers FC: 
Steven Gerrards mandskab tog en flot skalp i Herning i sidste uge, hvor det blev til en 4-2-sejr over FC Midtjylland i den første kamp, så nu skal arbejdet bare gøres færdigt på hjemmebane torsdag aften.

Skotterne var den på papiret værste lodtrækning for FCM, men at det skulle gå så galt set med ulve-briller, var der nok ikke mange, der havde regnet med. Men Rangers FC var skape og scorede, når muligheden bød sig.

Hvis Rangers FC så gode ud på MCH Arena, var det imidlertid intet sammenlignet med i generalprøven til torsdagens returkamp. Her vandt traditionsklubben 6-1 på hjemmebane over Hibernian i ligaen - blandt andet takket være et hattrick af Tottenham-legenden Jermain Defoe.

50.000 mennesker var på plads på Ibrox mod Hibernian, og det bliver samme antal torsdag mod FC Midtjylland. Der venter med andre ord de danske pokalvindere en heftig kulisse i Glasgow.

FC Midtjylland:
Det europæiske mareridt ser ud til at fortsætte for FC Midtjylland, der i denne sæson har vundet rub og stub i den hjemlige liga, men altså ikke formår at overføre det til Europa. Det er et faktum, selv om Rangers også var det sværeste hold, ulvene kunne trække.

Der venter en tæt på umulig opgave torsdag i Glasgow, men ulvene tankede trods alt selvtillid med en 2-0-sejr over AC Horsens søndag eftermiddag.

Den helt store historie fra FCM-land i ugens løb er naturligvis, at klubben har givet anfører Jakob Poulsen løbepas til at finde en ny klub. Veteranen er simpelthen blevet vejet og fundet for let af cheftræner Kenneth Andersen i denne sæson. Spørgsmålet er, om det har skabt murren i krogene i FCM-lejren? 

Helt sikkert er det i hvert fald, at Jakob Poulsen ikke er med i truppen mod Rangers FC, og det samme gælder Marc Dal Hende og Paul Onuachu, der fortsat venter på at blive solgt. Derudover er Mikkel Andersen og Junior Brumado skadede.

Karantæner:
Rangers FC: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Rangers FC (4-3-3): McGregor - Tavenier, Goldson, Katic, Flanagan - Kamara, Jack, Aribo - Ojo, Defoe, Jones

FC Midtjylland (3-4-1-2): Hansen - Scholz, Sviatchenko, Nicolaisen - Cajuste, Onyeka, Sparv, Andersson - Evander - Kaba, Wikheim

Profilen:
Tottenham-legenden Jermain Defoe blev slet ikke bragt i spil i det første opgør i Herning, men der skulle være god mulighed for at se ham på Ibrox. Veteranangriberen styrkede i hvert fald sit kandidatur med et hattrick i weekenden. Jermain Defoe er mest kendt for sin tid i Tottenham, hvor han står noteret for 361 kampe med 143 mål til følge. Det gør ham til den spiller, der har optrådt næstflest gange for "Spurs" - kun overgået af Darren Anderton. Han er den ottende mest scorende spiller i Premier Leagues historie.

Vidste du, at..:
Rangers FC lægger til at ekspedere FC Midtjylland ud af Europa, og det sker 16 år efter, at storklubben også spændte ben for FC København. Dengang tørnede de to klubber sammen i Champions League-kvalifikationen, og efter et flot 1-1-resultat på Ibrox tabte FCK skuffende 1-2 hjemme i Parken. Shot Arveladze gav FCK dødsstødet med en sen scoring. 

Dom:
Det ser næsten umuligt ud for FC Midtjylland, der har redskaberne til at vinde over Rangers FC, men næppe stort nok. Båret frem af 50.000 tilskuere er Rangers FC favoritter i torsdagens kamp, men man vil næppe se et skotsk mandskab, der kommer blæsende. Fokus vil være på defensiven og på at forsvare det fine udgangspunkt fra Herning. Det lykkes for Steven Gerrards mandskab - opgøret ender 1-1. 

Superliga

Optakt: Brøndby IF - AaB

Der venter et opgør mellem to hold, der defensivt har vist meget lovende takter på det seneste.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.