• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: SC Braga - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Brøndby IF spiller formentlig de sidste 90 minutters Europa-fodbold i denne sæson torsdag aften i Portugal.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.45
Spillested: Estadio Municipal de Braga
Dommer: Aleksei Eskov, Rusland 
På TV: 6'eren
Hashtag: #scbbif

Holdnyt:
SC Braga:
To mål i overtiden mod et gæstfrit Brøndby-hold sikrede SC Braga en 4-2-sejr i det første opgør, og dermed virker tingene afgjorte inden torsdagens returkamp. Portugiserne viste, at de er et godt hold, men Brøndby var i perioder fint med, og det var tydeligt, at turneringen i Portugal endnu lå stille.

Det gør den imidlertid ikke mere. SC Braga spillede første turneringskamp søndag aften og vandt en sikker 3-1-sejr på hjemmebane over Moreirense. Dermed fik holdet en god generalprøve til returkampen mod Brøndby.

Torsdagens opgør spilles på det imponerende stadion Estadio Municipal de Braga, der nærmest er støbt ind mellem klipperne. Her plejer SC Braga at være suveræne, og i sidste sæson vandt holdet 13 af 17 ligakampe i egen hule.

SC Braga vil formentlig stille med et noget mere reservespækket mandskab, end man så i Brøndby.

Brøndby IF:
De blå-gule har været ekstremt uheldige med deres lodtrækninger i Europa League denne sæson, og nu ser endestationen ud til at være nået for Niels Frederiksens mandskab. Nu handler det i høj grad om at slutte af med en flot præstation torsdag aften mod et bedre SC Braga-mandskab.

Hvis Brøndby-spillerne stadig er forbandede efter 2-4-nederlaget i sidste uge, forstår man det godt. Det er på ingen måde en skam at tabe til et hold som SC Braga, men måden det skete på - med to scoringer i overtiden og en decideret foræring til 1-2 - må gøre ondt.

Så hjælper det knap så meget, at der såmænd var gode momenter i kampen, og at Dominik Kaiser scorede et sandt drømmemål.

Brøndbys skadesliste er vokset de seneste par uger og tæller nu foruden langtidsskadede Joel Kabongo Lasse Vigen, Mikael Uhre og Simon Tibbling. Sidstnævnte har brækket foden og er ude i godt tre måneder. 

Brøndby varmede op til Braga-kampen med en 2-0-sejr i Hobro. 

Karantæner:
SC Braga: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
SC Braga (4-4-2): Eduardo - Esgaio, Pablo, Viana, Sequeira - W. Eduardo, Palhinha, Claudemir, A. Horta - R. Horta, Paulinho

Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe - Mensah, Hermannsson, Skipper, Jung - Fisker, Børkeeiet, Kaiser - Hedlund, Wilczek, Lindstrøm

Profilen:
Det bliver svært - næsten umuligt - for Brøndby IF at gå videre, så man kan sagtens forestille sig, at Niels Frederiksen vælger at bruge kampen på at sende Anton Skipper til den helt store eksamen. Den unge midtstopper har imponeret i Superligaen, og han ligner en fremtidens mand i Brøndby, men kommer han galt af sted mod et klassemandskab som Braga? Svaret får vi muligvis torsdag.

Vidste du, at..:
Estadio Municipal de Braga dannede også rammen om Danmarks 2-0-sejr over Bulgarien ved EM i 2004. Det opgør huskes bedst for et rørende øjeblik, da Jesper Grønkjær bragte Danmark på 2-0 - han havde kort forinden mistet sin mor. 

Dom:
Brøndby går ikke videre, men skal selvfølgelig kæmpe for et godt resultat i torsdagens kamp. Det er nok ikke utænkeligt, at SC Braga stiller med en række reserver og ikke giver den fuld gas i alle 90 minutter. Brøndby slipper fra Portugal med skindet på næsen, men SC Braga vinder 2-1. 

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.