• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Overkommelig Niels Frederiksen-debut: Brøndby skal til Finland

Niels Frederiksen debuterer som Brøndby-træner med et opgør mod FC Inter Turku fra Finland i Europa League-kvalifikationen.

Af Ole Hoffskov

Brøndby IF skal som det første danske hold i aktion i Europa i den kommende sæson, og nu ved de blå-gule også, hvem de skal møde.

Tirsdag blev der trukket lod til første kvalifikationsrunde i Europa League, og her kom FC Inter Turku fra Finland op som Brøndbys modstander. De blå-gule var seedet, så det stod på forhånd klart, at der ville komme overkommelig modstand op af bowlen.

FC Inter Turku er forsvarende pokalvindere i Finland, og derfor er holdet med i Europa League. I den forgangne sæson sluttede holdet på en syvendeplads ud af 12 hold i ligaen, hvilket må siges ikke at være prangende. FC Inter Turku har blandt andre angriberen Benjamin Källmann på kontrakt - han har i foråret været udlejet til Vendsyssel FF og scorede to mål i Superligaen. 

Det første opgør spilles 11. juli med returkamp en uge senere, og dermed ved Niels Frederiksen altså også, hvem han debuterer mod som Brøndby-træner. Den nuværende U21-landstræner tiltræder i Brøndby lige umiddelbart efter EM, og han har ikke lang tid til at forberede de to kampe i Europa League.

Brøndby IF har ikke været med i et europæisk gruppespil siden 2005. 

Superliga

Optakt: AGF - Silkeborg IF

AGF har tidligere haft en tendens til at sætte hold, der er dårligt kørende, i gang. Men gentager det sig søndag efte...

Mere Superliga

Fokus