Rangers gav FC Midtjylland klø: Har næsten begge ben i næste runde

FC Midtjyllands europæiske kampagne ser ud til at være ovre inden den kom i gang denne sæson efter et nederlag på hjemmebane på 2-4 til Rangers.

FC Midtjylland tog torsdag aften hul på deres Europa League-kvalifikation, da de havde besøg af skotske Rangers FC på MCH Arena, men det kan meget vel være starten på en europæisk kampagne for 'Ulvene', som slet ikke nåede at komme i gang, inden det blev rigtig sjovt for dem.

Rangers kunne nemlig tage hjem til Glasgow med et godt udgangspunkt, da de slog midtjyderne med 4-2.

Første halvleg var ellers en lige dyst, hvor man både fik set FC Midtjyllands styrker på dødbolde, ligesom Rangers havde et par nærgående indlæg. Her var det få minutter før pausen dog skotternes våben, der viste sig at give bonus.

Med et fladt indlæg fra højresiden lykkedes det for den målfarlige colombianer Alfredo Morelos at komme ind foran Alexander Scholz i FCM-forsvaret få styret bolden mod mål, som snød Jesper Hansen.

Efter pausen virkede den danske pokalvindere en smule forstenede, og det udnyttede Rangers til at få scoret ikke bare én gang, men to gange. Først efter en kvik omstilling, hvor Joe Aribo kom fri til skud. Dernæst var det den kroatiske midterforsvarer Nikola Katic, som havde sneget sig med frem, og så stod der pludselig 3-0 til gæsterne efter 56 minutters spil.

I stedet for at resignere, så satte det strøm til FC Midtjylland-spillerne, og bare to minutter efter lykkedes det for Frank Onyeka at få skrabet bolden over stregen. Herefter fulgte to udskiftninger af Tim Sparv og Gustav Wikheim, hvor Mikael Anderson og Junior Brumado kom på banen.

Det satte endnu mere liv i midtjyderne, som derefter kunne se nyindkøbte Sory Kaba reducere til 2-3 med et præcist skud fra kanten af feltet, som må have givet troen tilbage på, at man kunne lave et godt resultat på hjemmebane.

Sådan skulle det dog ikke gå, da den tidligere Premier League-spiller Scott Arfield blev den store foran Scholz, og så stod der 4-2 til Steven Gerrards tropper med tyve minutter tilbage af opgøret, og det skulle altså også blive kampens resultat.

I kampens sidste del blev der åbnet op for kassen med drama, hvor dommeren flere gange måtte stille sig i mellem spillerne i forbindelse med hårde frispark.

Ikke desto mindre endte det med 4-2 til Rangers, og returkampen spilles i Glasgow på Ibrox på torsdag i næste uge.