Salzburg sænkede Esbjerg på en god første halvleg

Esbjerg var afslutnignsvis tæt på et point, men Salzburg holdt stand og vandt 2-1 på baggrund af en flot første halvleg.

Efter 2-1-sejren over Standard Liege i det første Europa League-opgør, måtte esbjergenserne her til aften sande, at Niels Frederiksens tropper alligevel ikke kan gå på vandet.

Med to rappe scoringer i kampens første halvleg sikrede Red Bull Salzburg sig alle tre point efter en hårdt tilkæmpet, men velfortjent 2-1-sejr.

Red Bull Salzburg havde ofte held med deres dygtige presspil, der bestandigt resulterede i gode omstillinger. Således var kontraangrebene østrigernes foretrukne våben, og to gange i første halvleg havde gæsterne træf.

Begge gange lykkedes det Salzburg at bryde Esbjerg-spillet og spille en bold ind i mellem vestjydernes midterforsvar, og begge gange havde Salzburgs brasilianske angriber Alan sidste fod på angrebet, inden bolden lå i målnettet.

Således blev det op ad bakke for Esbjerg resten af kampen, og selvom Niels Frederiksens mandskab leverede en klart bedre indsats i anden halvleg, hvor der stod Esbjerg på det meste, så var der svært at se, hvorfra reduceringen skulle komme.

Hjemmeholdet blev dog yderligere hæmmet, da Emil Lyng midtvejs i kampens sidste halvdel måtte forlade banen, med hvad der lignede en grim knæskade.

Superligaens nummer to fortsatte dog deres jagt på en reducering, men de kløgtige salzburgere havde desuden held med at bryde kampen op i hårdt duelspil, der gjorde det svært for esbjergenserne at få kampen og deres eget opspil under kontrol, og til sidst måtte danskerne nødtørftigt forsøge sig med lange bolde, der alt for sjældent havde en Esbjerg-spiller som destination.

Alligevel havnede en af disse bolde hos indskiftede Pate Pape Diouf, som tæt under mål bankede et lille Esbjerg-håb tilbage i kampen. Men Esbjerg kom ikke nærmere og dermed ligger Esbjerg nu nummer to i Gruppe C, hvor svenske Elfsborg spillede 1-1 mod Standard Liege i det andet opgør, efter at have været foran 1-0. Kevin Stuhr Ellegaard spillede samtlige 90 minutter, mens Mikkel Beckmann blev skiftet ind, da der manglede et kvarter.