Sløve Arsenal slap med skrækken mod hårdtkæmpende Östersunds

Svenske Östersunds FK besejrede Arsenal med 2-1 på Emirates, men London-klubben tog den samlede sejr.

På søndag spiller Arsenal finale i Carabao Cup'en mod Manchester City, og det var tydeligt at se på Arsene Wengers startopstilling i returopgøret mod svenske Östersunds FK i Europa Leagues sekstendedelsfinaler.

Arsenal vandt det første opgør med 3-0 i Sverige i sidste uge, så resultatet skulle blot køres i hus hjemme på Emirates torsdag aften.

Det viste sig dog at være en sværere opgave end ventet for London-klubben, der slet ikke ramte det høje niveau, som de ellers plejer at lægge for dagen på hjemmebane.

Arsenal-spillerne smed den ene bold væk efter den anden, og efter 22 minutter blev de straffet, da Hosam Aiesh bragte de svenske gæster i front. Man skulle tro, at målet ville være et wake up-call for hjemmeholdet, men i minuttet efter smed de endnu engang bolden væk.

Bolden endte dernæst for fødderne af Ken Sema, der holdte den nærmeste forsvarsspiller væk og knastørt sparkede bolden i nettet. 2-0, og så var der pludselig spænding på Emirates.

Resultatet holdte til pausen, hvor Arsenal-spillerne blev fulgt til omklædningsrummet med en højlydt pibekoncert fra hjemmepublikummet.

Om det var pibekoncerten eller managerens formodede alvorsord i pausen vides ikke, men det var et mere opsat hjemmehold, der mødte op i anden halvleg.

Arsenal kom bedre ud, og efter to minutter afværgede Sead Kolasinac den ultimative katastrofe med sin scoring til 2-1.

Östersunds kæmpede alt, hvad de havde lært, men på trods af gode muligheder for yderligere scoringer, blev det ikke til mere.

Arsenal er derfor videre i turneringen med en samlet sejr på 4-2, mens Östersunds som et plaster på såret kan glæde sig over en flot 2-1 sejr på Emirates.