• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Sørloth efter Europa League-exit: Nu vil jeg vinde Superligaen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Uden Europa League på programmet har FC Midtjylland mulighed for at fokusere på Superligaen og pokalturneringen. Alexander Sørloth har ambitioner om at blive mester.

Af Anders Dehn

Det var, for både Alexander Sørloth og for FC Midtjylland, en kamp med store højdepunkter og lave lavpunkter.

Den norske angriber drev bolden flot frem og satte 1-0-målet op, men han var også nær blevet udvist kort før pausen, da FCM spillede 1-1 mod Apollon Limassol og dermed missede Europa League-gruppespillet.

Læs også: Bedst og værst: Sørloth i fælden og Hansen'ernes forgæves redninger

Intet er, som man siger, så skidt, at det ikke er godt for noget, og det positive ved, at holdet ikke skal investere en masse energi i og fokus på seks europæiske gruppekampe i efteråret, er, at det kan koncentrere sig om Superligaen og DBU Pokalen.

Især førstnævnte har Sørloth store ambitioner omkring.

- Det er altid stort at spille i Europa. Det er det, vi drømmer om. Omvendt kan vi holde fuldt fokus på Superligaen og gøre det så godt som muligt der. Så har vi chancen for at vinde den, sagde han til pressen efter Apollon-nederlaget.

Vinde Superligaen? Er det det, du går efter nu?

- Ja.

Sørloth kunne som nævnt have fået marchordre i første halvleg, da han skubbede en modstander i brystet. Konsensus på sociale medier syntes at være, at nordmanden var heldig at slippe med gult, men sådan oplevede han ikke selv situationen.

- Det var et lille skub. Hvis dommeren havde givet rødt kort der, så havde det været vældig hårdt. Han (modspilleren, red.) slog mig i maven lige før, så hvis der ikke er rødt kort der, så..., lydet det fra den lange angriber.

Selv om han ikke fik scoret torsdag aften, har Alexander Sørloth bidraget med seks mål i sine 12 kampe for FC Midtjylland. Senest scorede han to gange i hver af sine to seneste optrædener, og han var manden, der med sit sene mål mod Arka Gdynia sparkede FCM videre fra sidste kvalifikationsrunde.

Selv er han godt tilfreds med sin start i det midtjyske og med, at han er blevet udtaget til det norske landshold igen.

- Jeg synes, jeg har spillet vældig godt og scoret mål og lagt op til dem. Spillet en afgørende rolle for holdet. Jeg føler mig i god form. Det var grunden til, at jeg kom her til Midtjylland; at jeg ville tilbage på landsholdet. Det er jeg kommet nu, så man må sige, at det er gået vældig godt, siger han.

Nu har du opnået det delmål. Hvad er så det næste?

- Det er jo at score en masse mål i Superligaen, og så har jeg lyst til at vinde Superligaen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus