• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Solbakken fremhæver Celtic-spiller med flot målsnit: Han er deres bedste spiller

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København skal særligt tage sig i agt for Odsonne Edouard, siger Ståle Solbakken forud for Europa League-kampen torsdag aften.

Af Anders Dehn

Ståle Solbakken har vidst i mere end to måneder, at FC København skal møde Celtic i Europa Leagues første knockoutfase, så FCK-manageren har haft god tid til at forberede sig. Det har dog næppe krævet mange minutters analyse at konstatere, hvilken spiller hans hold skal holde ekstra godt øje med.

Odsonne Edouard har scoret 23 mål og lagt op til 17 af holdkammeraternes scoringer i denne sæson. Dermed er han sit holds flittigste målscorer og næstflittigste oplægger.

Læs også:Optakt: FC København - Celtic FC

- Celtic er ikke et enmandshold, men man vil altid sige, at Edouard bliver den primære trussel for os. Han er formentlig deres bedste individuelle spiller, og han er deres største matchvinder. Men de er generelt meget farlige, siger Ståle Solbakken ifølge avisen The National.

- Celtic er rigtig stabile lige nu, et rigtig stærkt hold. De har fundet en rytme nu med det nye 3-5-2-system. De har et god blanding på deres hold med defensive spillere, men også gode offensive spillere, som kan skabe noget.

Læs også:FCK-stopper med selvtillid før Celtic: Det er 50-50

FC København-manageren fremhæver desuden Celtics form i de seneste uger. Den fejler heller ikke noget. Celtic har vundet samtlige ni kampe, holdet har spillet siden årsskiftet, og det fører den skotske liga med ti point ned til rivalerne fra Rangers, der dog har spillet én kamp færre.

Med så mange kampe bag sig i 2020 må Celtic formodes at være i skarpere kampform end FCK, der kun har spillet ét opgør i år. Det var fredagens skuffende nederlag til bundholdet Esbjerg fB.

Læs også:Celtic-boss om FCK: Kunne have været værre, kunne have været bedre

Læs også:FCK-back før Celtic-opgør: Der er store forventninger fra vores fans

Læs også:Solbakken med positivt nyt om langtidsskadet Jonas Wind

Superliga

Mere Superliga

Fokus