• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Oliver Okstrøm

Steven Gerrard frygter dødboldene i returen: Det er en tydelig trussel

Foto: Getty Images

Rangers formåede at holde FC Midtjylland fra at score på dødbolde undervejs i torsdagens opgør, men skotternes manager Steven Gerrard slår fast, at det er noget, man skal have fokus på i returen også.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland fik torsdag aften et skidt udgangspunkt forud for returkampen i Skotland om en uge mod Rangers, da man tabte med 2-4 hjemme på MCH Arena. Forud for kampen havde skotternes manager Steven Gerrard udpeget midtjydernes evner på dødbolde som en af deres styrker.

Efter torsdagens kamp gjorde han det klart, at selvom FCM ikke fik scoret på en standardsituation, så måtte Rangers kæmpe hårdt, når de opstod.

- Man kunne helt sikkert se, at det en trussel, og det var tydeligt, at de havde arbejdet på. Men i dag synes jeg, at vi forsvarede os rigtig fint på deres hjørnespark, frispark og lange indkast, siger han til tipsbladet.dk og forstætter:

- Desværre lukkede vi mål ind i åbent spil, men man kunne se, at der var tale om et virkelig godt hold på dødbolde. Det er noget, som vi virkelig også kommer til at skulle forsvare os mod om en uges tid, lyder det fra Steven Gerrard.

Når Rangers-manageren siger sådan, så har han også planen klar til, hvordan de skal undgå at komme i problemer på deres egen hjemmebane.

- Det handler altid om at få den første kontakt på indlægget. Det er lige meget om det er et frispark eller indkast, så er vi nødt til at komme først på bolden, og så har vi folk omkring til at tage andenboldene. Men man er også nødt til at være meget modig i første omgang, hvor man skal prøve på at undgå at give dem disse dødbolde, forklarer Gerrard.

Den tidligere Liverpool-anfører peger desuden på, at selvom skotterne nu er foran med 4-2, så skal arbejdes gøres færdigt på hjemmebane. Derfor 

- Jeg har brug for at se taget flyve af Ibrox på torsdag, så vi kan hjælpe gutterne videre til næste runde.

Returopgøret i Glasgow spilles torsdag i næste uge klokken 20.45.

Superliga

Optakt: SønderjyskE - OB

SønderjyskE's pokalvindere kan ikke fejre onsdagens triumf ret længe. Lørdag aften venter en vigtig kamp mod OB.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.