• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Tidligere Esbjerg-spiller sænkede Kjær og Sevilla: Det var ikke bare held

Tidligere Esbjerg-spiller sænkede Kjær og Sevilla: Det var ikke bare held
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Mick van Buren sparkede bolden mellem benene på Simon Kjær og i det lange målhjørne. Dermed var han afgørende for, at Slavia Prag sendte Sevilla ud af Europa League, og nu glæder han sig til at møde Chelsea i næste runde.

Af Anders Dehn

Europa League er Sevillas turnering; klubben har vundet den (og forgængeren UEFA Cup) fem gange i dette årtusinde, hvilket er rekord. Men torsdag aften var en tidligere Esbjerg fB-spiller med til at sende Simon Kjær og Sevilla ud allerede i ottendedelsfinalen.

Slavia Prag havde spillet 2-2 i Spanien, og det samme endte returkampen på hjemmebane, så holdene måtte ud i ekstra spilletid. Her kom Sevilla foran og var på vej videre, men Mick van Buren fik pludselig god plads i feltet, tog et træk og sparkede så bolden gennem Kjærs ben og over i modsatte målhjørne. 3-3, og så skulle Prag-holdet bare brug én scoring mere.

Læs også: Simon Kjær skal have ny træner: Europa League-fiasko var dråben

Den var Simon Kjær også involveret i, eftersom han blev noteret for et selvmål, da han forsøgte at sparke bolden væk på stregen. Sevilla var ude, mens Slavia Prag var videre.

- Vi spillede et godt angreb, hvor en af de andre gav bolden til mig. Mit første touch var godt, men jeg kunne ikke skyde direkte, så jeg tog et mere. Simon Kjær trådte frem, og jeg kunne sparke i lange hjørne mellem hans ben, fortæller Mick van Buren til tipsbladet.dk om, hvordan han oplevede sin vigtige scoring.

- Det er en svær ting (at sparke mellem forsvarsspillerens ben, red.). Hvis man venter, vil forsvarsspilleren blokere. Men der kan være plads mellem benene, det ser man tit. Så det var ikke bare held, at bolden gik igennem. Jeg håbede på en åbning, og den var der.

Sevilla var på forhånd favoritter mod Slavia, og da holdet bragte sig foran i den forlængede spilletid, så det sort ud for det tjekkiske hjemmehold. Men Mick van Buren mener, at hans mål gav holdet troen på sejr tilbage.

- Vi kom bagud 2-3, og de fleste ville sige, at det var umuligt at gøre comeback mod et hold som Sevilla, for vi skulle score to mål. Hvis man ikke scorer, kan de køre kampen til ende. Så det var lige det, vi havde brug for på rette tidspunkt, for vi havde stadig 20 minutter tilbage, siger han.

Fans af Esbjerg fB vil vide, at det ikke var første gang, Mick van Buren har lavet et afgørende mål. Hollænderen scorede både mod St. Etienne i kvalifikationen og tre gange mod Standard Liegé i gruppespillet, da holdet i 2014 spillede Europa League. Derudover var han med to scoringer mod FC Vestsjælland manden, der sikrede klubben overlevelse i Superligaen i foråret 2015.

Scoringen mod Sevilla kan ingen af de andre dog måle sig med.

- Det må være mit vigtigste. Jeg scorede også i Europa League for Esbjerg og de mål, så vi kunne overleve i ligaen. Men jeg synes, det her mål var på et niveau, hvor man gerne vil vise, at man kan gøre det. Så på den måde var det det vigtigste, vurderer han.

Fredag var der lodtrækning til kvartfinalerne, og her venter endnu en europæisk topklub for Slavia Prag. Men selv om van Buren og co. igen er undertippet, glæder han sig til at møde Chelsea.

- Jeg så lodtrækningen med hele holdet. Vi fejrede det faktisk. Vi ville gerne have et stort hold, og Chelsea er måske det bedste hold, der er tilbage. Så vi var glade for det, siger han.

Hvordan ser du jeres chancer?

- Hvis man sagde, at Slavia Prag ville gå videre mod Sevilla, ville andre sige, at den person var skør. Nu er det det samme. Hvis jeg siger, vi har en god chance for at vinde, vil du sige, at jeg er skør. Men vi kender vores kvaliteter og ved, hvordan vi kan gøre det svært for modstanderen. Chelsea har selvfølgelig spillere på et andet niveau, så det bliver meget svært.

Til gengæld mener Mick van Buren, at der kan ligge en særlig energi i at være upåagtet og møde en af de helt store klubber i Europa. Kampene mod Chelsea er måske karrierens største for Slavia-spillerne, så de kommer til at være så klar, som de kan blive.

- Det er en stor motivation for at alle at vise sig frem. Alle vil spille deres bedste og vise, hvad de kan. Vi vil give 200 procent på banen igen. Vi ved, at vi kan gøre det svært for modstanderen, siger han.

Van Buren og resten af Slavia-mandskabet spiller første kamp hjemme i Prag den 11. april og returopgør på Stamford Bridge en uge senere.

Se alle målene i den overraskende sejr mod Sevilla her:

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.