• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Victor Risager

UEFA udelukker belgisk klub: Thorup og Gent får Europa League-plads

Foto: KAA Gent

Jess Thorups KAA Gent-mandskab skal spille Europa League i denne sæson. Det skal de, da belgiske KV Mechelen er blevet udelukket fra turneringen.

Af Victor Risager

Jess Thorups KAA Gent-mandskab sluttede I sidste sæson på femtepladsen i den belgiske liga, men da KV Mechelen fra 1. division vandt pokalturneringen og løb med en plads i Europa League-gruppespillet, missede Gent i første omgang en plads i dette års europæiske turneringer.

Det er der blevet ændret på nu.

UEFA har besluttet at udelukke KV Mechelen fra europæisk fodbold i denne sæson. Det betyder, at Standard Liege overtager Mechelens plads i gruppespillet af Europa League, at Royal Antwerp træder ind i tredje kvalifikationsrunde fremfor anden, og at KAA Gent altså får en plads i Europa League-kvalifikationen, hvor de stempler ind i anden kvalifkationsrunde.

Udelukkelsen af Mechelen sker som følge af en sag fra sidste spilledag af 2017/18-sæsonen, hvor Mechelen beskyldes for matchfixing. I første omgang lod UEFA ellers Mechelen spille, men da det belgiske fodboldforbund torsdag besluttede sig for at udelukke klubben fra europæisk fodbold i et år, har UEFA også ændret holdning.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau og flere belgiske medier. 

Jess Thorup og Gent skal nu møde rumænske Viitorul Constanta i anden kvalifikationsrunde af Europa League. Det første opgør spilles den 25. juli.

Superliga

Mere Superliga

Fokus