• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mads Bye Marboe

VAR-straffespark satte Leverkusen i gang mod Rangers

Foto: Getty Images

Bayer Leverkusen slog torsdag Glasgow Rangers med 3-1 i Skotland.

Af Mads Bye Marboe

Bayer Leverkusen hænger på i toppen af Bundesligaen med det yderste af neglene, og i Europa League står tyskerne fortsat også med muligheden for at vinde turneringen. Torsdag gæstede de FC Midtjyllands overmænd fra Glasgow Rangers.

Steven Gerrards tropper spillede sig videre fra en gruppe bestående af FC Porto, Young Boys og Feyenoord, inden Braga blev ekspederet ud i 1/16-finalen, og det blev på ingen måde nogen walk-over for udeholdet.

Men Rangers havde samtidig svært ved at true Leverkusen-målet, og så havde gæsterne heldet med sig.

Læs også:Manchester City-back i frivillig corona-karantæne

Efter 35 minutter blev bolden sparket op på George Edmundsons arm i eget felt, og efter VAR-gennemsyn fik Kai Havertz en gylden mulighed fra ellevemeterpletten - og han konverterede sikkert.

Havertz sparkede midt i målet, mens Rangers-målmand Allan McGregor kastede sig til venstre.

Leverkusen var i front med 0-1, og sådan stod det også på måltavlen, da der blev fløjtet til pause efter de første 45 minutters spilletid.

Læs også:Video: Se det omtalte straffespark i FC København-nederlag

I anden halvleg måtte Rangers derfor på jagt efter udligningen, og værterne kom godt fra land. Alfredo Morelos fik en stor chance i det 54. minut, hvilket var med til at løfte stemningen på Ibrox, og det satte gang i et tungt pres mod Lukas Hradeckys bur.

Men Leverkusen spillede sig af og til frem på banen, og det resulterede i en 0-2-scoring efter 67 minutter.

Et indlæg blev clearet skidt af Rangers-forsvaret, og Charles Aránguiz sparkede bolden knastørt ind med sit venstre ben via den ene stolpe. Det var chilenerens første Europa League-scoring i sæsonen.

I nogle minutter lignede det, at scoringen tog energien ud af hjemmeholdet, men skurken fra første halvleg, George Edmundson, rettede op på sin fejl, da han reducerede i det 75. minut ved at heade et hjørnespark i nettet.

I det 80. minut var Aránguiz tæt på at blive dobbelt målscorer, da han sendte et frispark på overliggeren.

1-3 blev det til gengæld i det 88. minut, hvor Leon Bailey modtog kuglen i venstre side af feltet. Med en flot skudfinte fik trak han den over til sit højre ben, og med dette curlede han bolden over i det lange hjørne.

Og sådan sluttede det også, hvorfor Bayer Leverkusen står med rigtig gode muligheder for videre avancement, hvis altså turneringen ikke afsluttes uden vinder grundet coronavirus.

Læs også:Basaksehir-træner om omdiskuteret dom: Der var straffespark

Læs også:Vred Ståle: Sådan kan man ikke behandle spillere

Læs også:Wolves-manager før Europa League: Absurd at vi spiller

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus