• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Viktor Fischer inden skæbnekamp: For os er Europa League helt ideelt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selv om Europa League ikke kan måle sig med Champions league, er den på ingen måde en ligegyldig turnering, siger Viktor Fischer. For klubber som FC København er den meget vigtig.

Af Anders Dehn

Hvis de selv kunne vælge i FC København, havde holdet allerede afgjort sin europæiske skæbne. For Champions League-kampene afvikles om tirsdagen og onsdagen, men FCK skal først i aften spille den afgørende Europa League-playoffkamp mod Riga FC.

De danske mestre lægger ikke skjul på, at de helst ville have været i Champions League-gruppespillet, men når nu det ikke kunne lade sig gøre, er det fint, hvis det bliver Europa League i stedet. For selv om turneringen måske ikke er kilde til stor prestige hos kontinentets topklubber, er den vigtig for klubber som FC København.

Læs også: FCK: Jonas Wind forventes ude i syv til ni måneder

- Man kan overhovedet ikke sige, at Europa League er en ligegyldig turnering. Der er flere ting, der spiller ind i forhold til, at det ikke er ligegyldigt. Rent økonomisk er det meget vigtigt for klubben. Det er også vigtigt sportsligt for os at være med. At vi ikke kun spiller Superliga, men også har en anden motivation. For klubber som os er det helt ideelt at spille i Europa League. Så ved jeg ikke, hvad de svarer i Chelsea, hvis du spørger der, siger Viktor Fischer til BT.

Han var selv en af hovedpersonerne, da FCK slog Riga FC i det første opgør for en uge siden. Han bragte med sit første sæsonmål holdet foran efter 18 minutter.

FC København har også brug for, at folk som Fischer tager ansvar for spillet og for målscoringen. For holdet mangler sine sædvanlige førstevalg i angrebet, Dame N'Doye og Jonas Wind. Mens der i går var godt nyt til N'Doye, der slipper med fire-seks ugers pause, risikerer Wind at misse resten af sæsonen.

Læs mere om skaderne og alt det andet, du skal vide inden kampen mod Riga FC, i vores optakt her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus