Wass assisterede i smal Valencia-sejr

Daniel Wass leverede oplægget til kampens eneste mål, da Valencia spillede sig videre i Europa League.

Valencia spillede sig torsdag aften videre til 1/8-finalerne i Europa League med en 1-0-sejr i en kamp, hvor Daniel Wass spillede de første 75 minutter og lagde op til kampens enlige mål.

Det første opgør var sluttet 2-0 til Valencia i Skotland, og derfor skulle Celtic altså score minimum to mål for at skulle sikre videre avancement.

Men allerede i første halvleg begyndte det at se sort ud for de skotske gæster. Efter 37 minutter ragede Celtic-backen Jeremy Toljan sit andet gule kort til sig, og Celtic blev altså reduceret til ti mand.

Efter udvisningen stod der også Valencia på det meste, og de kom til adskillige chancer. Blandt andet var Daniel Wass tæt på at blive noteret for en assist efter knap 52 minutter. Danskeren spillede bolden på tværs ind i feltet til Ruben Sobrino, der dog ikke fik en ordentlig afslutning afsted, og bolden blev i stedet clearet.

Wass blev dog kampafgørende. Knap tyve minutter før tid sørgede han nemlig for oplægget til det afgørende mål. Efter en lang bold fra Dani Parejo headede Wass bolden på tværs til Kevin Gameiro, som med knæet fik dirigeret bolden i nettet.

Kort efter blev Wass udskiftet og erstattet af 18-årige Kang-In Lee.

Det blev kampens eneste mål, og Valencia er videre til 1/8-finalerne i turneringen. Hvem de skal møde i næste runde, finder de ud af fredag, når der trækkes lod.

Villarreal også videre
Valencias spanske konkurrente Villarreal spillede sig ligeledes videre torsdag aften.

De spillede 1-1 på hjemmebane mod Sporting CP efter et sent mål af Pablo Fornals, og det betyder, at de vinder 2-1 samlet.