• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Zeca: Det er vores pligt at gå videre i Europa League

Zeca: Det er vores pligt at gå videre i Europa League
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København har skuffet så meget i Superligaen, at end ikke videre avancement i Europa League kan rette op sæsonen. Holdet er imidlertid stadig forpligtet til at gå videre, mener Carlos Zeca.

Af Anders Dehn

I aften skal FC København til en slags eksamen. Holdet møder FC Sheriff i den sidste kamp i Europa Leagues gruppespil og kan med en sejr sikre sig videre avancement i turneringen. Det ville være et kærkomment lyspunkt i et ellers mørkt efterår.

Men selv hvis FCK også skal spille europæisk fodbold til foråret, reddet det ikke sæsonen. Det har manager Ståle Solbakken tidligere sagt, og det bakker midtbanemanden Carlos Zeca op om. Det retter jo eksempelvis ikke op på, at holdet er 17 point efter Brøndby IF i Superligaen, som han påpeger.

Derfor kan det jo alligevel godt være vigtigt nok at gå videre, og det er det også, slår Zeca fast. 

- i sidste ende er det vores pligt at vinde den her kamp. Jeg ved, at modstanderne er rigtig gode, men jeg tror på, at vi selv er gode, og vi fortjener at gå videre. Da vi startede gruppen, var det vores mål at gå videre, så vi gør ikke mere end, hvad folk forventer. Det er vores pligt at vinde og gå videre, siger han til BT.

Regnestykket, der afgør, om FCK går videre fra gruppen, er dog ganske kompliceret og er afhængig af Lokomotiv Moskvas resultat mod FC Zlin. Du kan blive klogere på de forskellige muligheder her.

28-årige Zeca har selv været med i fire af FC Københavns hidtil fem Europa League-kampe, ligesom han har været fast mand på midtbanen i ligaen, siden han kom til i sommer. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus