Generelle

Carsten Dethlefsen er Sporløs

Hvad blev der egentlig af...Carsten Dethlefsen

Året er 1994, og Carsten Dethlefsen står på Wembley i London. Han er parat til at løbe ind til sin landsholdsdebut på det traditionsrige stadion. Spillere som Paul Gascoigne, Peter Beardsley og Alan Shearer venter på at komme i clinch med den hårdføre danske venstreback. Danmark taber kampen 0-1 på et mål af David Platt.

Dethlefsen var den første ikke-hvide danske landsholdsspiller, og på pressemødet inden kampen sagde den daværende landstræner Richard Møller Nielsen.

»Selv om han er mørk, ser hans fodboldfremtid lys ud.«
Dethlefsen spillede hele kampen på Wembley, men han kom aldrig mere i kamp for det danske landshold.

»Det var vel fordi, jeg ikke var god nok. Jeg blev skadet lige efter min landskamp, og så kom jeg aldrig tilbage til mit gamle niveau,« siger Carsten Dethlefsen, som blev født i Hamborg i 1969, men som halvandenårig kom til Danmark, og hans tyske statsborgerskab blev derfor senere skiftet ud med et dansk.

Miraklet på Bernabéu
Dethlefsen startede sin professionelle karriere i OB i 1992. Det blev til 184 kampe og seks sæsoner i den stribede OB-trøje, og det helt store peak på Dethlefsens OB-tid kom i 1994, samme år som landsholdsdebuten. Han var med på det hold, der sendte Real Madrid ud af UEFA Cup'en efter en meriterende 2-0 sejr over kongeklubben på selveste Bernabéu.

OB havde tabt 2-3 på hjemmebane, og de skulle altså vinde med 2-0 i Madrid, det gjorde de, og resultatet vil altid blive husket som et af de største øjeblikke i dansk klubfodbold.

»Selvfølgelig var det stort at slå Madrid, men det er faktisk først lang tid efter, at det er gået op for mig, hvor stort det er. Vi var virkelig under pres, og Lars (Høgh red.) havde vel 25 redninger i den kamp,« husker Dethlefsen.

Dethlefsen afsluttede sin karriere med én sæson i Viborg, inden han på grund af store problemer med sin ankel afluttede sin karriere i en alder af bare 31 år.

»Bentøjet kunne simpelthen ikke mere, det gjorde ondt om aftenen, når jeg kom hjem, så den ankel var altså ikke ret god til sidst,« husker den tidligere venstre back.

Den hårde hund
Carsten Dethlefsen vil blive husket for sit hårde spil, og han er én af de spillere, der har fået flest røde kort i Superligaens historie. Fem gange måtte Dethlefsen gå den tunge gang efter et rødt kort. Det synderegister bliver kun overgået af den stadig aktive Thomas Rytter, der har fået seks røde kort i sin tid i den bedste danske række.

Dethlefsens tidligere holdkammerat Stig Tøfting, som ellers også er kendt for at være en hård hund, understreger i sin biografi »No Regrets«, at Dethlefsen er en af de hårdeste spillere han nogensinde har spillet sammen med.

»Jeg har spillet med mange, der går til stålet, men Dethlefsen vil jeg aldrig glemme. Han er »sulten« på banen. Et rigtigt svin. Han sparker folk ned og truer med at rive arme og ben af dem for at skræmme dem. Også til træning.«

Efter fodbolden
Efter fodboldkarrierens afslutning har Carsten Dethlefsen været væk fra mediernes søgelys. Han startede som chauffør for Flensted, hvorefter han valgte at slå sig på tøjbranchen. Sammen med en veninde gik han ind i ejerskabet af en tøjbutik, det eventyr sluttede dog efter halvandet års tid på grund af uoverensstemmelser med kompagnonen. Samtidig med butikseventyret arbejdede Dethlefsen som chauffør og distributionsleder hos det tidligere Pakke-Trans, der nu hedder GLS.

Dethlefsen arbejder nu i BILKA i Odense, hvor han startede i november sidste år. I BILKA er han driftsleder i varemodtagelsen, og det er ham, der har ansvaret for, at de varer der kommer ind, ender de rigtige steder i butikken.