• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Hvis FCK køber en 26-årig dansk profil i landsholdsklasse, vil de fleste som regel have et klart billede af den nye spiller, men sådan er det ikke med Kris Stadsgaard. Nok er han dobbelt norsk mester og har spillet 123 ligakampe i fire forskellige lande, men han har kun været fast inventar i Superligaen en enkelt sæson. Det bliver ændret nu. Forsvareren er kommet hjem til FC København med store ambitioner om titler og spilletid og mærker allerede glæden over igen at føle sig som en vigtig spiller.

Af Thomas Pyndt

BRAGT I TIPSBLADET 24. FEBRUAR

At kalde Kris Stadsgaard ukendt er selvfølgelig noget af en tilsnigelse. De fleste fodboldtilhængere vil kende til fortiden i FC Nordsjælland og Rosenborg og vide, at han den seneste tid har spillet på absolut højeste niveau i Malaga, mens landsholdsdebuten, hvor han var indblandet i et afgørende mål i nederlaget til Chile, også sidder et sted derinde. Men derfra og så til at have et godt kendskab til fodboldspilleren Kris Stadsgaard, det kendskab man får efter at have fulgt ham live på Superliga-stadions og gennem talrige tv-transmissioner, er der et stykke, for selv om han er 26 år gammel, så har han kun spillet fast en enkelt sæson i Superligaen for syv år siden.

Så nok er han ikke ukendt som en Brede Hangeland og en Mikael Antonsson, men man har heller ikke det præcise billede, man kunne forvente af en dansk klasseforsvarer i sin bedste alder, og da FCK på egen hjemmeside skulle præsentere deres nye forsvarer, var et af spørgsmålene da også, hvordan han ville karakterisere sig selv som spiller.

Det ville han ikke svare på. Han syntes, at tilhængerne selv skulle danne sig et indtryk af kvaliteterne, men nu her en måned senere en mandag aften i spillerbussen på vej hjem fra en træningskamp i Hamburg med en Tipsblads-snak i mobiltelefonen siger han:

»Jeg har min hurtighed, så tilhængerne vil se en spiller, der kan rydde op i forsvaret, og så er jeg også en forsvarer, der gerne vil spille fodbold og dermed også spille bolden op ad banen. Det tager selvfølgelig lidt tid at få indarbejdet mønstrene, når man har en masse nye holdkammerater, men jeg håber på, at jeg også på den måde får sat et hurtigt aftryk.«

Men der er nu også tid nok til at lære Stadsgaard at kende på de danske baner, for han har papir på FC København helt frem til sommeren 2016, og han er kommet med ambitioner om masser af spilletid. Han vil vise, hvad han kan, og han vil vise det på højeste niveau i den nyere FCK-tids kongerække med Michael Gravgaard, Brede Hangeland, Mikael Antonsson og Mathias »Zanka« Jørgensen.

Så på spørgsmålet om hvorfor han fortjener en plads i FCK's startopstilling, siger han uden omsvøb »fordi jeg er den bedste stopper. Det siger jeg selvfølgelig med et smil, men jeg mener det også. Det tror jeg på, og jeg satser da også på at være med fra start, for jeg er hentet i La Liga, og jeg er kommet til FC København for at spille.«

Superligaen må ikke undervurderes

I maj sidste år var Tipsbladet en tur i Malaga og interviewe forsvareren ved afslutningen af et fint første fodboldår i det sydspanske. Hele 27 kampe ud af 38 mulige var det blevet til i Primera Division, og selv om spilletiden blev en tand mere sporadisk efter januarindkøbet af argentinske Martin Demichelis, havde Stadsgaard ikke tankerne på et comeback i Superligaen. Så langt fra endda.

»Det er for tidligt. Det kunne selvfølgelig give noget spilletid, men når jeg kun har været her i én sæson, så er det ikke aktuelt at tage turen den anden vej igen. Ligeson hvis jeg var taget tilbage til FC Nordsjælland, da jeg sad udenfor i Italien. Så er det mere spændende at prøve nogle andre ligaer. Hvis man ryger hjem lige med det samme, så er det en del af stoltheden, der ryger,« sagde Stadsgaard dengang, men hvad skete der på de otte mellemliggende måneder, for man fornemmer ikke, at der er noget stolthed, der er røget.

Læs mere på næste side.