• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

I weekenden debuterede 15-årige Souheib Dhaflaoui for B93' førstehold. Den lovende offensivspiller scorede kampens afgørende mål til 2-1.

Af Simon Møbjerg Sørensen

I weekenden spillede B93' seniorhold træningskamp mod Avarta. Ved stillingen 1-1 og med godt et kvarter tilbage af kampen satte holdet fra 2. division Øst den bare 15-årige Souheib Dhaflaoui på banen. I det 89. minut scorede han målet til 2-1 og sikrede dermed B93-sejren.

Souheib Dhaflaoui er en teknisk velfunderet offensiv midtbanespiller med et godt overblik. Han har stadig alderen til at spille U/16 fodbold, men til dagligt optræder han på B93' U/19 mandskab, der spiller i U/19-divisionen - rækken lige under ligaen hvor Superliga-holdenes ungdomshold spiller.

- Det var dejligt at få noget spilletid med seniorholdet. Jeg kan godt mærke, at der er lidt forskel fra at spille U/19 fodbold til at spille seniorfodbold, og jeg havde ikke forventet, at jeg skulle gå ind og afgøre kampen. Jeg er bare med for at lære, men det er klart, at det giver noget selvtillid, når man kommer på banen og scorer et mål. Jeg vil selvfølgelig gerne have flere kampe for seniormandskabet, men mit mål i første omgang er, at tage mere ansvar på U19 holdet, siger Dhaflaoui til tipsbladet.dk.

B93 sikrede sig allerede i sommer Dhaflaouis underskrift på en to-årig kontrakt, der binder ham til klubben frem til sommeren 2013, selv om også andre danske klubber var interesserede i at skrive kontrakt med ham.

- Jeg er rigtig glad for at være i B93, og jeg er glad for, at klubben har valgt at satse på mig. B93 sørger hele tiden for at give mig nye udfordringer og matcher mig optimalt. Klubben har bevist, at de kan udvikle unge spillere og hjælpe dem videre. Jeg kan mærke, at klubben tror på mig, og det er vigtigt. Jeg har selvfølgelig en drøm om at spille fodbold på højeste niveau, men mit mål er først og fremmest at slå igennem i B93. Jeg tager et skridt af gangen, siger den unge B93'er.

Dhaflaoui har tunesiske rødder, men er født og opvokset i Danmark. Det 15-årige talent har dog ikke dansk statsborgerskab og kan derfor ikke
repræsentere Danmarks ungdomslandshold, hvilket ærgrer ham en hel del.

- Jeg ærgrer mig lidt, når jeg ser med- og modspillere blive udtaget til landsholdssamling og vide, at jeg selv er god nok, men ikke har samme mulighed på grund af de danske regler. Jeg vil rigtig gerne spille på de danske ungdomslandshold og jeg er også i gang med at søge om statsborgerskabet, men sådan en proces tager jo tid, siger Dhaflaoui.

Det internationale fodboldforbund FIFA har den regel, at man først kan spille for et landshold fem år efter, man har fået statsborgerskab. Ifølge danske regler på området kan Dhaflaoui først få dansk statsborgerskab, når han fylder 18 år. Skal han derefter optræde for de danske ungdomslandshold, kræver det altså en dispensation fra FIFA. En dispensation som kvindelandsholdets Nadia Nadim fik i 2009, og som Mustafa Hassan modtog i 2010.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Randers FC
Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro har vundet de seneste tre hjemmekampe og kæmper nu for at komme væk fra sidstepladsen, mens Randers FC omvendt ...

Mere Superliga

Fokus