• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

2. divisionsspiller går i Kasper Junkers fodspor: Prøvetræner i norsk klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Anton Søjberg optræder til daglig for Brabrand IF i 2. division, men i denne uge prøvetræner han i norske Stabæk.

Af Anders Dehn

I efteråret havde Kasper Junker så stor succes i Stabæk, at ligarivalerne Bodø/Glimt denne vinter betalte 4-5 millioner kroner for ham. Nu prøver Stabæk så med en anden dansk offensivspiller.

Anton Søjberg er i denne uge til prøvetræning i Eliteserien-klubben, og kaster det en kontrakt af sig, bliver det hans første professionelle af slagsen. 19-årige Søjberg var ellers i AGF som ungdomsspiller og har tidligere været tæt på Hobro IK, men er altså forblevet i Brabrand. Indtil nu.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020

- Der er mange danske spillere, der ikke oplever det at komme væk hjemmefra, før de bliver solgt til en udenlandsk klub. Nu har jeg fået mulighed for at vise mig frem og prøve mig selv af i et fuldtidssetup – det ser jeg som en eksklusiv mulighed. Klubben har taget rigtig godt imod mig, og det er gået fint her de første par dage, siger Anton Søjberg til sin nuværende klubs hjemmeside.

Stabæk har i det hele taget udviklet smag for danske spillere. Foruden Junker var også Youssef Toutouh og Sammy Skytte udlejet til klubben i efterårssæsonen. De er dog henholdsvis skiftet videre til FAR Rabat og vendt tilbage til FC Midtjylland.

Læs også:AC Horsens-reserve søger væk: Norge og Sverige kunne være interessant

Anton Søjberg kan både spille i angrebet og på kanten, og han er sit holds topscorer med fem mål i 16 divisionskampe i denne sæson. Han er desuden søn af cheftræner Tom Søjberg.

Offensivspilleren debuterede i 1. division allerede som 16-årig, og han optrådte desuden tre gange for Hobros reservehold i efteråret 2019. Han har også været med klubben på træningslejr, men altså foreløbig uden at skrive kontrakt med den.

Læs også:Officielt: AaB har ny sportschef på plads

Læs også:Avis: Kasper Junker slår transferrekord i ny klub