• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Simon Møbjerg Sørensen

Ankersens nye klub fejrer mesterskabet

Ankersens nye klub fejrer mesterskabet
Illustration

Peter Ankersens nye klub Red Bull Salzburg er nu østrigske mestre og skal spille kvalifikation til Champions League til sommer.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Med en knusende 5-0 sejr over Wiener Neustadt sikrede Red Bull Salzburg sig i går det østrigske mesterskab med otte runder tilbage af turneringen. Dermed skal danske Peter Ankersen til sommer spille kvalifikation til Champions League, når han som bekendt skiftet Esbjerg ud med den østrigske storklub.

I det hele taget har Red Bull Salzburg været helt suveræne i denne sæson. De har kun tabt to af de 28 kampe, de har spillet indtil videre og har et forspring på 27 point ned til SV Grödig på Bundesligaens andenplads. Deres suverænitet ses også på topscorerlisten, hvor tremålsskytten fra i går Alan er nummer to med 24 mål, mens angrbesmakkeren Jonathan Soriano har fået netmaskerne til at blafre hele 26 gange.

Med det nyvundne mesterskab får Salzburg revanche for sidste sæson, hvor Austria Wien løb med titlen.

Når Peter Ankersen kommer til Red Bull Salzburg, afløser han østrigeren Florian Klein, der ikke forlænger sin kontrakt med østrigerne, fordi han i store perioder af sæsonen har måttet agere reserve for schweizeren Christian Schwegler. I dag forlyder det i Kronen Zeitung, at Klein skifter til Salzburgs samarbejdsklub RasenBallsport Leipzig, der har danske Yussuf Poulsen på kontrakt.

Superliga

Mere Superliga

Fokus