• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Sloth

Australsk fodboldliga fortsætter for lukkede døre

Foto: Getty Images

Flere danskere spillere i Australien, hvor de nu også reagerer på coronavirussen - men ikke ved at sætte ligaen på pause

Af Mikkel Sloth

I Australien har de ligesom resten af verden mærket konsekvenserne af coronavirussen, men så sent som i weekenden blev der spillet fodbold i den bedste australske fodboldrække, A-League. Og det vil det fortsætte med.

Det bliver dog fremover uden tilskuere på lægterne. Det har det australske fodboldforbund offentliggjort, og til forbundets hjemmeside fortæller CEO James Johnson, at sikkerheden kommer først.

Læs også:Coronavirus: Skal holde 1,5 meters afstand: Dansker har lige spillet kamp

- Sundheden og sikkerheden hos alle medlemmer af fodboldsamfundet, inklusiv spillere, trænere, dommere, frivillige, administratore og fans, fortsætter med at være højeste prioritet. Vi vil fortsætte med at arbejde sammen med myndighederne og søge råd efterhånden, som situationen udvikler sig.

Det vurderes dog ikke, at ligaen skal stoppes, som man eksempelvis ser det i Europa. Andre sportsbegivenheder i Australien har ellers været aflyst, som eksempelvis landets Formel 1 Grand Prix, der skulle være afholdt i weekenden.

Læs også:Liverpool-legende: Vi må ikke lade klubbernes hårde arbejde gå til spilde

I den australske A-League finder man de to tidligere Superliga-profiler og danske landsholdsspillere Michael Jacobsen og Jakob Poulsen, som spiller i henholdsvis Adelaide United og Melbourne Victory. De kan modsat deres kollegaer i Europa altså se frem til at fortsætte med at spille fodbold i den komme tid.

Læs også:OB-back med corona-symptomer: Jeg har det godt

Læs også:Van Dijk frygter et mesterskab uden fans: Jeg ville være ødelagt

Læs også:Fejl i test: Sampdoria-spiller har ikke coronavirus alligevel

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.