• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM clbold.dk

Dansk modstander raser: EM 2021 er en falsk turnering

Foto: Getty Images

Den belgiske landstræner Roberto Martinez finder det hovedrystende urimeligt, at Belgien ikke får lov til at spille hjemmekampe under EM-slutrunden næste sommer.

Af clbold.dk

EM blev tidligere på ugen flyttet til næste sommer, men det har ikke stoppet den belgiske landstræner Roberto Martinez fra at beklage sig over turneringens unikke format, der går ud på, at kampene skal spilles i en lang række forskellige europæiske byer. 

Belgien er således ikke blandt de 12 værtsnationer, og det betyder, at belgierne skal spille mod Danmark i København, samt mod Rusland og Finland i Sankt Petersborg. Og ifølge Martinez er det en stor ulempe for Belgien, at man ikke har nogen hjemmekampe i turneringen.

Frygter Rusland-kamp mest
Belgien hentede maksimumpoint i kvalifikationen til slutrunden, som blot ét ud af to lande. Men det drager Martinez' tropper altså ikke den store fordel af under slutrunden.

- Dét, der er anderledes i forhold til andre turneringer, er, at vi tager afsted med et kæmpe handicap i baggagen. For os er det faktisk en falsk turnering. Vi var de bedste i kvalifikationen. Vi er nummer ét (på FIFAs verdensrangliste, red.). Men vi får ikke hjemmebanefordelen, som to andre hold i vores gruppe gør, lyder det ifølge Sport fra Martinez.

- Det gør ikke den store forskel, om vi spiller mod Danmark i København eller Bruxelles. Men at spille mod Rusland i Sankt Petersborg er en helt anden historie. Og prøv at se på England. Hvis de når finalen, så når de at spille fem kampe på Wembley.

- Det hæver ens niveau at spille en turnering på hjemmebane. Det er ligesom at være iført den gule trøje i Tour de France. Man finder automatisk flere kræfter frem. Det kommer ikke til at blive nemt i København eller Sankt Petersborg, til trods for hvad folk fortæller mig. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.