Celtic tog cup-pokalen for tredje år i streg

Odsonne Edouards to mål var nok til at sikre Neil Lennons mandskab en sejr i den skotske pokalturnering. Hearts blev besejret med 2-1.

Det var to hold i vidt forskellige tilstand, der tørnede sammen på Hampden Park i Glasgow i den skotske pokalfinale lørdag eftermiddag. Celtic havde udover et enkelt nederlag til Rangers ikke tabt en kamp i ligaen siden december. Omvendt havde Hearts lidt nederlag i fire ud af de seneste fem kampe.

Derudover måtte Edinburgh-klubben undvære holdets skadede topscorer Steven Naismith.

Men selvom det ikke så lyst ud for Hearts på papiret, så var det alligevel Craig Leveins mandskab, der nåede frem til de største chancer i første halvleg. Selvom Celtic havde bolden mest, skabte Neil Lennons spillere ikke det store i løbet af kampens første 45 minutter. Derfor stod der 0-0 på tavlen, da de to hold gik til pause.

De to hold fortsatte, hvor de slap efter pausen. Og efter 53. minutter af kampen bragte Ryan Edwards endelig Hearts foran. Men føringen holdt ikke længe. For 9 minutter senere udlignede Odsonne Edouard på straffespark for Celtic.

Efter 82 minutter fra Edouard på færde igen, da han blev sendt alene igennem og udplacerede Zlamal i målet.

Dermed blev det Celtic, der vandt klubbens 39. pokaltitel, og som for tredje år i træk laver the treble.