• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Tipsbladet.dk

Celtic tog cup-pokalen for tredje år i streg

Odsonne Edouards to mål var nok til at sikre Neil Lennons mandskab en sejr i den skotske pokalturnering. Hearts blev besejret med 2-1.

Af Tipsbladet.dk

Det var to hold i vidt forskellige tilstand, der tørnede sammen på Hampden Park i Glasgow i den skotske pokalfinale lørdag eftermiddag. Celtic havde udover et enkelt nederlag til Rangers ikke tabt en kamp i ligaen siden december. Omvendt havde Hearts lidt nederlag i fire ud af de seneste fem kampe. 

Derudover måtte Edinburgh-klubben undvære holdets skadede topscorer Steven Naismith. 

Læs også: Celtic er skotske mestre for ottende gang i træk

Men selvom det ikke så lyst ud for Hearts på papiret, så var det alligevel Craig Leveins mandskab, der nåede frem til de største chancer i første halvleg. Selvom Celtic havde bolden mest, skabte Neil Lennons spillere ikke det store i løbet af kampens første 45 minutter. Derfor stod der 0-0 på tavlen, da de to hold gik til pause. 

De to hold fortsatte, hvor de slap efter pausen. Og efter 53. minutter af kampen bragte Ryan Edwards endelig Hearts foran. Men føringen holdt ikke længe. For 9 minutter senere udlignede Odsonne Edouard på straffespark for Celtic.

Efter 82 minutter fra Edouard på færde igen, da han blev sendt alene igennem og udplacerede Zlamal i målet. 

Dermed blev det Celtic, der vandt klubbens 39. pokaltitel, og som for tredje år i træk laver the treble. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.