• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Morten Gram-Hanssen

Chelsea raser over UEFA efter medhold i appel: Perverse anklager

Foto: Getty Images

Chelsea er bestemt ikke tilfredse med FIFAs ageren, selvom de i dag fik medhold i sin appel til CAS.

Af Morten Gram-Hanssen

Chelsea fik i dag ganske gode nyheder, da det blev meddelt, at de har fået medhold i deres appel til sportsdomstolen CAS, vedrørende det transferforbud, de tidligere er blevet pålagt. 

London-klubben havde oprindeligt fået forbud mod at hente spillere til klubben i to transfervinduer - det forgangne sommervindue samt det kommende januarvindue.

Det skyldtes, at Chelsea angiveligt havde brudt reglerne for handler med mindreårige spillere. Dagens medhold betyder imidlertid, at klubben nu gerne må købe spillere til januar. 

I en pressemeddelelse på Chelseas hjemmeside, gør klubben det dog helt klart, at man bestemt ikke er tilfredse med FIFAs behandling af sagen. 

Læs også:Chelsea slipper: Får ophævet transferkarantæne

- FIFAs tilgang til denne sag har været dybt utilfredsstillende, ikke mindst fordi FIFA valgte at behandle Chelsea helt forskelligt fra Manchester City, af årsager som giver absolut ingen mening for Chelsea, skriver klubben. 

- FIFA anklagede Chelsea for at have brudt artikel 19 i FIFA-reglementet, i relation til 27 spillere fra 2009 og frem. Ud af de 27, var 16 spillere spillere registrerede hos Chelsea på præcis samme måde, som andre Premier League-klubber registrerede spillere på samme tidspunkt. Yderligere, udbad Chelsea en uddybning fra Premier League i 2009, om hvorvidt man skulle ansøge om tilladelse til at registrere spillere i denne kategori.

- FA samarbejdede med FIFA, og det blev bekræftet, at Chelsea-spillere i denne kategori var berettiget til at blive registreret, og at der ikke var behov for nogen særlig ansøgning (og at ingen proces for sådanne ansøgninger eksisterede). Af den grund, er det perverst, at FIFA bragte sigtelser mod Chelsea for denne kategori af spillere. Vi er taknemmelige for, at dette lader til at være blevet korrigeret af CAS. 

Klubben skriver videre, at mens Chelsea respekterer FIFAs arbejde med at beskytte mindreårige spillere, så bør den juridiske håndhævelse være ens for alle klubber. 

Læs også:Medie: Everton vil plukke ny manager i Kina

Læs også:Fredagens rygtebørs: Skal Eriksen til United?

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Fransk Barca-stjerne overvejer City-skifte

Læs også:Spilforslag til Premier League: Over og under