• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Christian Nørgaard om Thomas Frank i Brentford: Han har været meget kold

Foto: Getty Images

Få spillere kender Thomas Frank så godt som Christian Nørgaard, der nu har fået med sin gamle træner igen i Brentford. Selv om de to var i kontakt, før de blev genforenet, mærker Nørgaard en udvikling hos Frank.

Af Anders Dehn

I sidste måned rundede Thomas Frank og Christian Nørgaard 10 år for første gang, deres fodboldveje krydsede. Dengang gav Frank debut på U16-landsholdet til den bare 15-årige Nørgaard.

Siden fulgtes de ad til U17-landsholdet, genfandt hinanden i Brøndby IF, og nu er de så blevet genforenet i Brentford. Her kom Christian Nørgaard til i sommer efter en sæson i Fiorentina uden succes, og han gik direkte ind på holdet under sin gamle, nye træner.

På mange måder er alt ved det gamle, men på andre har Frank også forandret sig i de tre år, der gik, fra han stoppede i Brøndby, til i sommer.

- Selvfølgelig er der nogle ting, man kan genkende. Hans måde at gøre det på, både i træning, i kampe og møder; der er ting, der gør igen. Men Thomas har også udviklet sig, ligesom jeg har. Man mødes så et sted i fremtiden. Det har så været Brentford den her gang, og det har været superfedt at arbejde sammen med Thomas igen, siger Nørgaard til tipsbladet.dk.

Læs også:Uheldige Nørgaard er tilbage på landsholdet: Det har været en rutsjebanetur

Thomas Frank kom i december 2016 til Brentford som assisterende manager for Dean Smith, der nu står i spidsen for Aston Villa i Premier League. Da han forlod jobbet i efteråret 2018, overtog den danske assistent.

De erfaringer er kommet ham til gode, mener Christian Nørgaard.

- Jeg tror bare, det handler år på bagen for Thomas også. Det der med at være træner i en stor liga. Jeg tror, det var godt for ham at komme et skridt ned i forhold til cheftrænerposten. Jeg snakkede også med ham undervejs, og han sagde også, at han drømte om at være cheftræner igen, så jeg er rigtig glad for, at han også har fået muligheden for det nu, siger han.

- Men han virker bare ekstremt rolig i sin tilværelse og rolig i sin tilgang til tingene. Uanset hvordan det er gået, også i starten (Brentford lå på 19. pladsen undervejs, red.). Han har været meget kold og gjorde os opmærksom på, at det, vi gjorde, var det rigtige.

Læs også:Nørgaard om Serie A-skifte: Kom som et chok, at jeg ikke skulle starte inde

Thomas Frank har tidligere fået skudt i skoene, at han var for blød, og Daniel Agger sagde blandt andet, at han savnede disciplin og hierarki, da han kom hjem til Brøndby. Uden at lægge sig op ad samme mening bekræfter Christian Nørgaard, at Frank er blevet mere hård i England.

- Thomas er stadig rigtig flink. Men jo, det har han nok. Han har fået mere erfaring. Det er lidt svært nogle gange at specificere, hvad der præcis gør det, men som jeg siger: Ligesom når man som spiller udvikler sig, kan man ikke altid præcis sige, hvad det er. Det er bare det med, at han er blevet ældre, og han har prøvet noget mere. Det er en fornøjelse at arbejde under, siger Nørgaard.

Han gik direkte ind som fast mand i Brentford, da han kom til klubben, der fik en dårlig start, men nu er kravlet op på niendepladsen i The Championship. Der er fire point op til playoffpladserne om oprykning.

- Det har været rigtig nemt. Jeg synes måske, starten krævede tilvænning til ligaen. Jeg spillede ikke mine bedste kampe. Men det var et nyt hold, og vi skulle også vænne os til hinanden, så afstemningen var ikke helt på plads. Men vi har skiftet system og spillet med en mere udpræget defensiv midt, og det har været rigtig godt for mit eget spil, men også for holdets resultater. Det er jo fedt, når de ting går hånd i hånd, siger Christian Nørgaard.

Han kan få debut for A-landsholdet fredag, når Danmark møder Gibraltar, eller mandag, når landsholdet gæster Irland.

Læs også:Tidligere Brøndby-stjerne afviste FCK: Det var provokerende

Læs også:Imponeret Brentford-dansker: Der er meget kvalitet i Championship

Læs også:Brentford overraskede: Thomas Frank storroser holdet med tre danskere i aktion

Superliga

Mere Superliga

Fokus