• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Lars Løkke ville gerne have være til VM, men: Der gik Putin-show i det

Lars Løkke ville gerne have være til VM, men: Der gik Putin-show i det
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lars Løkke Rasmussen fortæller i et interview med Tipsbladet om fodbold og sætter sit favorithold.

Af Kenneth Jensen

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, brugte ikke sidste sommer på at være i Rusland og se fodbold.

Fodboldlandsholdet var ellers med ved slutrunden, gik videre fra gruppespillet og blev slået ud efter straffespark i ottendedelsfinalen til Kroatien, der nåede finalen.

I et interview med Tipsbladet fredag fortæller Danmarks statsminister blandt andet om VM, og hvordan han fik et super godt råd af Tysklands kansler, Angela Merkel, da politiske spændinger omkring Rusland gjorde det til en svær slutrunde at deltage i.

- Jeg ville gerne have været til slutrunden i Rusland. Men der gik Putin-show i det, og vi måtte blive væk, siger Lars Løkke Rasmussen i interviewet og forklarer:

- Jeg sad sammen med Angela Merkel nogle måneder før, og jeg spurgte hende: 'Det der fodbold-VM, tager du over til det?' Så siger hun, at nej, som udgangspunkt bliver hun væk, men hun er nok nødt til at komme til finalen. Hun sagde det sådan der. Fuldstændig iskoldt. Jeg svarede, at der havde hun lige leveret min talelinje til dansk presse. 'Som udgangspunkt bliver jeg væk, men jeg er nok nødt til at komme til finalen'. Var Danmark kommet videre fra den forfærdelige kamp mod Kroatien, som vi tabte på på straffespark, var jeg taget derover til kvartfinalen. Det blev så desværre ikke aktuelt, siger Lars Løkke Rasmussen og ler højt:

- Man må tage det politiske hensyn. Og så spille den benhårdt som den tyske kansler. Eller som Macron. Han var jo nødt til at tage til finalen. Man kan jo ikke blive væk fra finalen. Ej, det var simpelthen så cool et svar af Merkel. Hun leverede den helt køligt.

I interviewet med Tipsbladet fredag sætter Lars Løkke Rasmussen også sit favorithold, og så afslører han, hvem han holder med i fodbold. Landets statsminister fortæller også om sin egen "karriere", og hvorfor opgøret mod Sovjetunionen i 1985 har en helt særlig betydning for statstministeren.

Superliga

Mere Superliga

Fokus