• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

David Ousted i ny klub: Det første halve år har været rigtig svært

Den tidligere Randers FC-målmand David Ousted har kun været med til at vinde én kamp i 2018 med DC United, og der har været endnu flere lange rejser, end der plejer i MLS. På lørdag begynder en ny æra i klubbens historie dog.

Af Anders Dehn

Klokken er lige omkring otte om morgenen, da David Ousted ringer fra Washingtong DC. Han er netop ankommet til DC Uniteds træningsanlæg, og han har det allerede varmt. Termometeret siger 28 grader, og luftfugtigheden er høj, så holdet træner tidligere og tidligere på dagen for at undgå den værste varme.

Han har været i klubben og boet i den amerikanske hovedstad i godt og vel et halvt år siden skiftet fra det noget køligere Vancouver og holdet Whitecaps. Nu deler han hjemby med så forskellige mennesker som Donald Trump og Wayne Rooney, og det er i oplevelse i sig selv.

Læs også: Dansk målmand kunne ikke redde Zlatans drøn

- Jeg var en dreng fra det lille Greve, og ellers har jeg været i Vancouver, men det er en del anderledes. Man kommer til område, hvor der bor otte millioner mennesker; det er en oplevelse og noget, man skulle vænne sig til, fortæller den tidligere SønderjyskE- og Randers FC-målmand til tipsbladet.dk.

- Alt er meget større og anderledes, end jeg var vant til. Det er hovedstaden herovre, og vi er stadig ved at opleve det hele og lære at finde vej.

Læs også: David Ousted skifter klub: Rykker til USA's hovedstad

Selv om Ousted fortsat spiller i den samme liga, MLS, er han ikke bare flyttet til en ny by, men også nyt land. Og der er forskel at mærke på Canada og USA - eller vestkysten og østkysten.

- Det er en anden mentalitet og type mennesker. Vestkysten har en lidt mere afslappet kultur, især i Canada var de meget afslappede. Herovre er det mere storbymentalitet. Der er mange mennesker, mennesker overalt. Det er også sjovt at se det og leve i det, siger målmanden.

Knap så sjov har den første halve sæson i DC United dog været. Holdet ligger sidst i den østlige halvdel af turneringen med 11 point for 14 kampe, og Ousted og co. har kun spillet to hjemmekampe i denne sæson.

De to ting hænger muligvis sammen, for i USA og Canada kan man ikke slippe med en fire timers bustur, når man skal til den anden ende af landet. Der er eksempelvis tre timers tidsforskel på Washington og Vancouver.

- Det har været et rigtig svært første halve år. Vi har kæmpet med at finde en identitet som hold, også på grund af de lange rejseture. Vi vidste, det ville være svært. De sidste fire en halv måned har vi været væk 40 dage samlet på rejser. Vi havde blandt andet en ti dages ture, hvor vi fløj rundt på østkysten og spillede kampe, fortæller David Ousted.

- Det har været hårdt for hele holdet og mig personligt at være så meget væk. Det er en kæmpe del af ligaen, rejsedagene, hvor man sidder seks timer i en flyver, så bustur til et hotel, og så har man en tidsforskel, man skal have ud af kroppen.

Måske står David Ousted og resten af DC United-holdet over for en ny æra i klubbens historie. Han er netop blevet holdkammerat med den mest scorende spiller i Manchester Uniteds og det engelske landsholds historie, Wayne Rooney, og på lørdag åbner klubben sit nye stadion, Audi Field, med plads til 20.000 tilskuere og til en pris af 2,5 milliarder kroner.

DC United har næsten kun spillet udekampe i sæsonen, da holdet gerne ville have så mange hjemmekampe på sin nye arena som muligt. Åbningskampen bliver endda mod Ousteds gamle venner fra Vancouver Whitecaps, og det glæder han sig til.

- Det er meget sjovt, at den er første hjemmekamp er mod dem. Det bliver en god dag for klubben og for alle spillerne at komme ind i det nye hjem. Vi var derinde for ti dage siden og skal træne der senere på ugen. Det er et enormt flot og lækkert stadion, siger danskeren.

Læs med i morgen, når tipsbladet.dk bringer anden del af interviewet med Ousted, hvor han blandt andet fortæller om at få Wayne Rooney som holdkammerat.

Superliga

Mere Superliga

Fokus