• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

DBU bakker op om UEFA: Klub- og landshold bør boykotte Iran

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hverken klub- eller landshold bør spille kampen i lande, hvor kvinder ikke har adgagn til stadioner, lyder det fra UEFA i kølvandet på den kvindelige fodboldfan, der døde i Iran for nylig. DBU bakker op.

Af Anders Dehn

UEFA’s præsident, Alexsander Čeferin, sendte tidligere på dagen et brev ud til alle europæiske fodboldforbund. I det opfordrer han til, at både klub- og landshold afholder sig fra at spille kampe i lande, hvor kvinder ikke har adgang til stadioner.

Det er reelt en opfordring til boykot af Iran og lande med en lignende politik, efter en kvindelig fodboldfan for nylig mistede livet i netop Iran. Sahar Khodayari, også kendt som "blue girl", satte ild til sig selv i protest mod, at hun stod til et halvt års fængel for at have overværet en fodboldkamp i den nationale liga.

DBU-formand Jesper Møller bakker op om UEFA's linje i førnævnte brev.

Læs også:DBU-boss efter nye Qatar-afsløringer: Det bekymrer mig

- Sagen er frygtelig. Vi hverken kan eller vil acceptere, at fodbold ikke er for alle. Vi skylder #bluegirl og alle verdens fodboldglade piger og kvinder at udtrykke os uden tøven. Derfor er jeg tilfreds med UEFA-præsidentens stærke udmelding, siger han ifølge dbu.dk.

Der står allerede i FIFA's regler, at diskrimination af enhver form, herunder køn, er forbudt. Det skal i teorien straffes med suspendering eller udelukkelse fra det internationale fodboldforbund.

Læs også:DBU sætter jagten på ny direktør i gang: Behov for person der kan samle

- Reglerne er glasklare. Diskrimination kan ikke tolereres. Og det er fuldstændig ligegyldigt, om det så handler om seksuel orientering, nationalitet, hudfarve eller køn. Der er og skal være nul tolerance over for den slags. Enhver anden holdning hører til i en anden tid, siger Jesper Møller.

Iran er begyndt at bevæge sig i retning mod mere åbenhed for kvinder. I første omgang får 4600 adgang til et særskilt afsnit, når landsholdet tager imod Cambodja den 10. oktober. Der er dog ikke indført lignende regler på tværs af klubkampe.

Læs også:UEFA sætter ny turnering i søen: Flere klubber skal i Europa

Læs også:UEFA: Her skal Cl-finalerne fra 2021 til 2023 spilles