• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

DBU-formand valgt ind i magtfuldt UEFA-organ

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Jesper Møller, der er formand i DBU, er netop blevet valgt ind i UEFA's eksekutivkomité. Han sidder i komitéen de næste fire år.

Af Anders Dehn

Dansk fodbold har torsdag middag fået en mand i et af europæisk fodbolds magtcentre. Jesper Møller, der er formand for DBU, er netop blevet valgt ind i UEFA's eksekutivkomité.

Der var på forhånd syv ledige pladser i det, der kan sammenlignes med UEFA's bestyrelse, hvor en række vigtige beslutninger træffes. Møller var én af ni kandidater og blev valgt ind med 40 stemmer.

Læs også: Ingen dansk opbakning til FIFA-præsident: Det er ikke tilfredsstillende

Jesper Møller fortalte forleden, hvorfor han havde valgt at stille op til det magtfulde organ.

- Jeg blev forurettet og vred efter det forløb, vi havde i 2014 og 2015 omkring Platini og Blatter og deres pengegaver. Det var ikke i orden, og det påtalte jeg som en af de få. Og når jeg nu bliver opfordret til at stille op, kan jeg ikke tillade mig af sige nej. Når man kritiserer, må man også påtage sig et ansvar, sagde han til Ekstra Bladet.

Læs også: DBU-chef vil ind i magtfuldt UEFA-organ: Blatters pengegaver var ikke i orden

Med den nye tjans kan DBU-formanden se frem til en årlig løn på 1,2 millioner kroner fra UEFA. Det skal lægges til de 850.000, han får fra DBU. Han slog dog fast forleden, at han ikke ønskede at modtage alle pengene.

På UEFA's kongres i Rom, hvor afstemningen fandt sted, blev Aleksandar Ceferin kort før valget til eksekutivkomitéen valgt til en ny fireårig periode som præsident. Han havde ingen modkandidater.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020