• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Diego Forlan blev træner og pegede på tidligere OB'er: Ham skal jeg have

Foto: Getty Images

Diego Forlan har taget hul på sin trænerkarriere, og han har taget en tidligere OB-spiller med sig.

Af Kenneth Jensen

Han er tidligere VM-topscorer, har 112 landskampe for Uruguay og har vundet titler i klubber som Manchester United og Atletico Madrid. Diego Forlan har ikke noget tilbage at skulle bevise i fodboldens verden.

Men den 41-årige hænger alligevel ved efter sit karrierestop sidste år, for han er født med fodbold i blodet. Faren var landsholdsspiller for Uruguay, og i det hele taget har fodbold fyldt alt i familien. Det var derfor, han i starten af 2020 satte sig i trænersædet i Uruguay-klubben Penarol.

- Da jeg spillede, kunne jeg nogle gange lide tanken om at være træner, andre gange ikke, men jeg vidste, at jeg skulle lave noget, der relaterede sig til fodbold. Selvfølgelig er det bedre at spille, men på et tidspunkt er det bedst at stoppe. Jeg er taknemmelig for at have spillet 21 år. Det var det tid til at stoppe, og der var en mulighed for at blive træner. 

- Jeg nyder det - det er en anderledes rolle. Man er stadig på banen og på træningsbanen hver dag med spillerne, og nogle gange er man med i øvelserne. Det er dog lidt svært, for man træffer beslutningerne, men man kan ikke gøre noget under kampen. Men jeg er glad, siger Diego Forlan til tipsbladet.dk om livet som træner.

Tidligere OB'er med i Uruguay
I de senere år af karrieren var Diego Forlan lidt på rundtur i verden. Han spillede for Cerezo Osaka i Japan, Mumbai City FC fra Indien og Kitchee fra Hong Kong, inden han i 2019 stillede støvlerne på hylden, og her rendte han ind i flere gode bekendskaber og ganske fine fodboldspillere også.

Læs også:Tidligere VM-topscorer løfter sløret: Havde tilbud fra Skandinavien

Blandt andet en midtbanespiller med en fortid i OB.

Så da Diego Forlans rutinerede midtbanespiller Walter Gargano blev langtidsskadet, pegede Forlan på den tidligere OB'er Krisztian Vadocz, der er blevet 35 år..

- Jeg plejede at spille mod Vadocz. Det skete et par gange, da jeg var i Atletico Madrid, og han var i Osasuna. Så mødtes vi i Mumbai, hvor vi spillede sammen. Han er en glimrende spiller, en god fyr og meget professionel. Og i Hong Kong mødtes vi igen.

- Der var en plads på holdet til ham. Da jeg kom, var Gargano skadet og ude i lang tid. Så jeg havde brug for en, som jeg kunne stole på. En, der kunne være vigtig for os, og som jeg kendte godt. Da jeg mødtes med ledelsen, sagde jeg, "jeg ville have denne spiller". Jeg havde talt med ham inden, og han sagde "ja, intet problem".

- Jeg vidste, det ikke ville være noget problem for ham at komme her, for han spillet været over hele verden. Jeg fortalte om Penarol, og at det er et interessant sted. Der er mange fans, meget passion, det er en stor klub, der har vundet mange titler.  Han vidste allerede de ting og sagde "fint, jeg er klar". Jeg talte med ledelsen, og de spurgte, om jeg var sikker. Og jeg sagde, "ja ja, jeg er 100 procent sikker". 

Læs også:Onsdagens rygtebørs: Barcelona vil hente Real Madrid-talent

- Jeg er glad, for alle var overraskede, da det kom frem i pressen. Nu er der ikke nogen, der siger noget. Når der bliver sagt noget, er det gode ting. Alle er tilfredse med ham.
Fansene elsker ham - han er hårdfør. Det er en rigtig god fyr, der passer sit arbejde og arbejder hårdt.

- Vi har ikke haft en lockdown her, men har selv besluttet at være hjemme, og han valgte ikke at tage hjem Ungarn. Han blev her alene. Næste mandag begynder vi at træne igen, og det er han glad for, og vi er glade for at have ham her. Han gør det godt, fortæller Diego Forlan om den ungarske midtbanespiller.

Vadocz har spillet i alle fem kampe, som Diego Forlan har været i spidsen for. Midtbanespillerens aftale med Penarol løber ud ved årsskiftet - ligesom Diego Forlans aftale gør det.

Penarol ligger nummer ni efter tre runder af den hjemlige liga - det er kun blevet til fire point.

Krisztian Vadocz spillede to sæsoner i Superligaen. Hans første halve år var godt, men niveauet faldt, og efterhånden kom den ungarske spillere længere og længere væk fra startopstillingen i Odense. I alt nåede han 40 førsteholdskampe for OB.

Diego Forlan har talt med medier, fordi han er La Liga-ambassadør, og den spanske række genstarter torsdag aften med opgøret mellem Sevilla og Real Betis.

Læs også:Diego Forlan bliver cheftræner i sin tidligere klub

Læs også:Atletico har lukket hullet til Real og Barca

Læs også:Tidligere VM-topscorer stopper karrieren

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus