Duncan genåbnede målkonto i sikker pokalsejr

Morten Duncan Rasmussen genåbnede sin målkonto i AGF, da århusianerne spillede sig i pokal-semifinalen med en 3-0-sejr over SønderjyskE.

Da solen stod op tirsdag morgen, var det 20 år siden, at AGF sidst havde været i en pokal-semifinale og 11 år siden, at Morten Duncan Rasmussen sidst havde scoret for århusianerne. Når AGF-fansene står op onsdag, er begge ting imidlertid igen i frisk erindring.

Tirsdag besejrede AGF nemlig SønderjyskE med 3-0 på udebane i kvartfinalen i DBU Pokalen, og dermed er Glen Riddersholms mandskab med i bowlen, når der skal trækkes lod mellem de sidste fire i turneringen.

Sejren var Glen Riddersholms første som AGF-træner, men det er utvivlsomt Morten Duncan Rasmussens første scoring efter sit comeback i den hvide trøje, som kampen først og fremmest vil blive husket for. Efter otte minutters spil smækkede Jens Jønsson bolden ind i feltet, hvor Duncan steg til vejrs og gjorde det til 1-0.

Midtvejs i første halvleg blev det også 2-0 til gæsterne. Pierre Kanstrup gik fejl af et langt indkast, og så havde Elmar Bjarnason masser af tid og plads til at fordoble AGF-føringen med venstrebenet. SønderjyskE havde også fine muligheder i løbet af de første 45 minutter, men stillingen ved halvtid var 2-0.

Sådan var status også for AGF i fredagens Superliga-premiere mod OB, men ved den lejlighed smed århusianerne føringen væk. Det gjorde de ikke denne tirsdag. Tværtimod lykkedes det gæsterne at udbygge føringen til 3-0 efter 71 minutter, da Jesper Lange mellem venner og fjender lige akkurat fik prikket bolden ind over stregen. 3-0 blev også kampens slutresultat.

Dermed er AGF klar til semifinalen i DBU Pokalen som det første af fire mandskaber. De øvrige tre findes i løbet af de næste par uger.