• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Efter pistol-præsidenten: FIFA truer græske klubber med udelukkelse

Foto: Milos Bicanski/Getty Images

Volden i græsk fodbold kulminerede i weekenden, da en klubpræsident tog en pistol med på banen. Formanden for en FIFA-komité truer med at udelukke landets klubber fra international fodbold.

Af Anders Dehn

Weekendens episode var bestemt ikke den første gang, græsk fodbold blev ramt en voldsskandale, men det var måske den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over. Og det bæger tilhører FIFA.

Verdensforbundet nedsatte i sommer en komité, der skulle holde øje med det græske fodboldforbund. Komitéens medlemmer har kunnet konstatere, at volden i græsk fodbold ikke er blevet bedre, og selv om udelukkelse af fans fra de fire største klubber, Olympiakos, Panathinaikos, AEK og PAOK, i sidste måned var ikke nok til at bringe orden i tingene.

Græsk fodbold er hjemsøgt at vold og problemer med matchfixing, og i weekenden kammede det altså over igen. Mesterskabsbejlerne PAOK mødte AEK i en direkte duel om førstepladsen, og da førstnævnte fik et potentielt vindermål annulleret i overtiden, blev det for meget for tilskuerne, der stormede banen.

Det samme gjorde klubbens præsident, der medbragte et par bodyguards og en pistol (i sit hylster trods alt). Og det ligner altså dråben for FIFA.

- Den her adfærd har tvunget os til at komme med nogle anbefalinger. Det "Grexit", der så så fjernt ud, er ikke længere umuligt. Græsk fodbold har nået kanten af afgrunden, siger Herbert Hubel, der er formand for førnævnte komité, ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Grexit" er en sammentrækning af Greece og exit på samme måde, som det britiske farvel til EU, brexit, er en sammetrækning af Britain og exit. 

PAOK-præsidenten, Ivan Savvidis, har siden undskyldt sin adfærd, men står ifølge AFP til en stadionkarantæne på tre til fem år og en bøde på mindst 50.000 euro, knap 375.000 kroner.

Alle kampe i den græske liga er sat på pause på ubestemt tid.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.