Eminente Eriksen sendte Tottenham i FA Cup-semifinalen

Christian Eriksen var kampens helt store oplevelse, da han med to mål var med til at sende Tottenham videre til semifinalen i FA Cuppen med en 3-0-sejr over Swansea

Christian Eriksen var med fra start hos Tottenham, der lørdag eftermiddag skulle forsøge at spille sig i semifinalen i FA Cuppen. Modstanderen hed Swansea, som Eriksen har særledes gode erfaringer med. Han har nemlig tidligere scoret seks mål mod waliserne. I dag havde han succes med at udbygge den måltotal, da han med to mål var medvirkende til, at Tottenham vandt 3-0 i Swansea.

Christian Eriksen fik en tidlig hovedrolle, da han endnu engang scorede mod sin yndlingsmodstander. I et løb op gennem banen modtog danskeren bolden fra Erik Lamela. Et passivt Swansea-forsvar lod ham komme helt hen til kanten af feltet, og så kunne han med et følt skud sende bolden i en flot bue op i venstre målhjørne efter kun 11 minutter. Det var danskerens syvende mål mod Swansea, der bare er en modstander, der passer ham godt.

Der stod Tottenham og Christian Eriksen på det hele, og den danske kreatør var tæt på at lægge en assist til Son Heung-Min, der dog desværre for ham og Tottenham blev dømt offside efter at have sendt bolden i nettet.

Christian Eriksen var tæt på at blive dobbelt målscorer efter 36 minutter, da han langt udefra hamrede bolden på overliggeren. Generelt var danskeren første halvlegs helt store oplevelse, og han var arkitekten bag stort set samtlige offensive aktioner fra udeholdet.

Også Erik Lamelas mål til 2-0 kort før pausefløjt var danskeren involveret i. Eriksen erobrede bolden fra en Swansea-spiller midt på Swanseas banehalvdel, og via en enkelt mellemmand fandt den vej til Erik Lamela. Han løb mod mål, og efter et par finter sendte han bolden til venstre for målmanden, der stod på helt flade fødder.

Swansea var tæt på at reducere ganske få sekunder inde i anden halvleg. Michel Vorm i målet fik dog reddet på stregen, og i stedet satte Tottenham sig igen på spillet. Og det udmøntede sig i endnu en scoring fra Christian Eriksen.

Lucas Moura sendte fra målfeltet en bold tilbage til Eriksen, der fra kanten af feltet trykkede af med det samme. Det overrumplede Kristoffer Nordfeldt i Swansea-buret, der dog nok burde have gjort mere ved danskerens lave afslutning.

Tottenham forsvarede ved at angribe, og var flere gange tæt på at score til 4-0. Men Eriksens andet mål blev det sidste i kampen, og derfor kan Spurs tage hjem til London velvidende, at man stadig har chancen for et trofæ i denne sæson.

I de øvrige semifinaler mødes Manchester United og Brighton senere lørdag, mens Wigan mod Southampton samt Leicester mod Chelsea spilles søndag.